Julia Frändfors gör podden Daddy issues.
Julia Frändfors gör podden Daddy issues. Foto: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet / TT NYHETSBYRÅN

Julia Frändfors: ”Jag skulle komma ut på andra sidan covid-19 som en upphöjd version av mig själv”

Julia Frändfors är poddmakare och gör tillsammans med Julia Lyskova den populära podden Daddy issues. Men sedan covid-19 tog över allas våra liv i våras har jobbschemat varit mindre proppat än vanligt för Julia, och hon fick då – så klart – den goda idén att verkligen ta tillvara på all ledig tid. Men det visade sig vara knepigare än vad hon trodde.

Sedan jag blev arbetslös i mars och ofrivilligt frilans har jag haft ofantligt mycket tid. Jag har sett framför mig hur jag ska utnyttja den till fullo. Hur jag blir en helt ny och perfekt människa. Självklart var det inte bara jag som tänkte så. Vi är nog många som såg chansen att komma ut på andra sidan covid-19 som en upphöjd version av oss själva.

Träna! Tänk vad mycket tid det finns till träning. Jag ska starta varje dag med att cykla till simhallen och beta av 15 längder. Jag ska äntligen lära mig alla svåra styrke­maskiner. Jag kanske till och med anmäler mig till ett lopp? Jag lär ju bli så snabb och få sådant otroligt flås nu när jag kan lägga så mycket tid på löpningen. Facit? Jag har inte tränat en enda gång sedan i våras. 

Och matlagningen! Hurra vad mysigt! Jag ska laga mig igenom varenda kokbok jag har. Vi ska sparka i gång konceptet söndagsmiddag igen, och jag får briljera med mina avancerade recept. Facit? Jo, jag hinner öppna boken och bläddra lite trött i den en gång innan det rinner ut i sanden.

LÄS OCKSÅ Ulrika Norberg: ”Låt inte motgångar hindra dina innersta önskningar” 

Lära mig ett nytt språk! Där har vi det. Jag laddar febrigt ner Duo Lingo-appen och bestämmer mig för att bli fena på danska. Jag är ambitiös som bara den i ungefär fyra lektioner, sedan kastar jag telefonen i väggen varje gång jag får en störig notis från den enerverande ugglan som säger åt mig att plugga.

Restriktionerna dras åt och vi rekommenderas att vara inomhus. Perfekt läge att börja med Yoga with Adriene som är så inne just nu. Jag köper dyra yogakläder och lägger mattan noggrant framför teven. Nu ska jag köra yoga varje morgon och bli lycklig inifrån och ut. Jag ska känna lugnet. Jag ska bli ordförande i Harmoniska klubben. Hur det gick? Ni kan så klart redan dra den slutsatsen helt själva. 

Sedan kommer jag in i en ny fas. Jag tillåter nu mig själv att vara lat. Jag dyker in i latheten och slappheten. Och där briljerar jag. Där är jag jätteduktig. 

LÄS OCKSÅ Alicia Vikander: ”Jag har lärt mig att värdesätta nya saker i livet” 

Men det är nog faktiskt dags att ge upp alla små projekt. Jag tror inte vi kommer att komma ut på någon ”andra sida”. Jag tror vi får lära oss leva med det här och jag tror det kommer att gå helt okej. Om vi bara är snälla mot oss själva och varandra och – i stället för att stressa och försöka förvandlas till bättre människor – fokuserar på att ta oss igenom det tillsammans. 

Wow. Skrev jag just det där? Nu verkar det ändå som att jag har blivit en helt ny person av den här pandemin. Jag har blivit en person som är totalt orädd för att använda klyschor! Amen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!