Artikeln innehåller annonslänkar

Jonna Berghs önskelista
Jonna Berghs önskelista

12 perfekta julklappar på chefredaktör Jonna Berghs önskelista

”Mina julklappar rör sig kring hemmets heligaste rum”, säger Jonna Bergh och listar sina tolv drömjulklappar – att ge och att få.

– Sovrummet är extra viktigt för mig under vintern, inte minst under julen då för mig är en återhämtningens tid. Julen tillhör familjen och det är inte många dagar under julledigheten som jag inte tar mig en lur mitt på dagen. Och jag drar mig gärna tillbaka med en bra bok eller en spännande serie.”

Ett stilsäkert hemma-set

– Det här är julklappen jag ger min pojkvän – ett snyggt set i härligt material som blir perfekt att hemmamysa i, fast välklätt. Och ja, jag lånar det ibland!

Herrpyjamas av lyocell, 2 950 kr, Cdlp. Mer info – köp här (länk till Cdlp).

Ett tungt täcke

– Jag minns min bardom och de tunga täcken jag sov under hos mina äldre släktingar, ofta gjorda av tagel. Jag sov så gott på den tiden, och jag skulle vilja testa ett tyngdtäcke. 

Tyngdtäcke av ekologisk bomull, 1895-2 295 kr, Cura. Mer info - köp här (länk till Mio). 

En sensuell vas

Anissa Kemiches vaser är ju hela modvärldens älsklingar, och det är inte svårt att förstå varför. De är vackra, sensuella och verkligen en snackis. Jag skulle bli mycket glad för en sådan vas. 

Vas, 3 999 kr, Anissa Kemiche/Wakakuu. Mer info – köp här (länk till Wakakuu).  

Den bästa fottérocken

Tekla gör de bästa frottérockarna enligt mig, jag har gett en till både min kille och min son. Denna jul blir det ytterligare någon lycklig som inser att badlakan är fullkomligt onödiga så länge de äger en sådan här goding. 

Frottérock, 1 825 kr, Tekla Fabrics. Mer info - köp här (länk till Matchesfashion). 

En dekorativ matta

– Jag önskar mig en vacker matta till mitt vardagsrum, och den bör innehålla varma färger. Jag ser fram mot att se hur den förändrar rummet.

Matta av ull, från 10 900 kr, Layered. Mer info - köp här (länk till Layered).

Fantastisk konst

– Damernas Världs samarbete med konstnären Elin Krönström innehåller åtta tavlor (se alla här) och jag tycker om dem alla. Just den här tycker jag passar fint i vårt sovrum, och tavlorna är otroliga julklappar att ge bort. Det finns en för alla samker!

LÄS ÄVEN: Intervju med Elin Krönström om konstverken inspirerade av Damernas Värld 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Tavla Don’t look back, 2 500 kr, Elin Krönström x Noa Gallery i samarbete med Damernas Värld. Mer info - köp här (länk till Noa Gallery). 

En mångfacetterad klänning

– Slipklänningen från Intimissimi är så användbar. För det första så känner jag mig så hemmasnygg i den, men för det andra  är det faktiskt en festklänning – som den är eller under en kavaj. Jag älskar min så mycket att jag ger en likadan i julklapp till min bästis. 

Slipklänning av siden, 1 249 kr, Intimissimi. Mer info - köp här (länk till Intimissimi).

En sexig sandalett

– Jag använder mina snygga sandaletter inomhus på vintern. Och skulle jag se de här stå nedanför sängen när jag vaknade så skulle jag bli glad. Nu när vi befinner oss hemma under stor del av tiden är det viktigt att inte tappa stilen. 

Sandalett av läder och strutsfjädrar, 4 200 kr, Atp Atelier. Mer info - köp här (länk till Atp Atelier).

En underbar rumsdoft

– Jag gillar verkligen Jo Malones rumsdofter. De är sofistikerade men inte för blida. Fick en i julklapp förra året, och de varar i ett år – så nu är det dags att önska sig en ny.  

Rumsdoft English Pear & Freesia, 790 kr /165 ml, Jo Malone London. Mer info – köp här (länk till Åhléns). 

En designklassiker

Lampan Snoopy lyckas kombinera elegant med kul! Den har stått på min önskelista i åratal. Är det här julen då den ligger i ett paket? 

Lampa Snoopy, 9 775 kr, Flos. Mer info – köp här (länk till Nordiska galleriet).

Vacker och praktisk smyckesförvaring

– Jag tycker om att förvara mina smycken på ett bra sätt både hemma och när jag reser. Det här fina läderarrangemanget kan jag lätt ta med mig på resan men även använda till vardags. 

Smyckesrulle i präglat skinn, 1 800 kr, Svenskt Tenn. Mer info – köp här (länk till Svenskt Tenn). 

Otroligt sköna sängkläder

Magniberg gör otroligt sköna sängkläder, och även fina små möbler, och jag vill ha ett härligt murrigt set från dem i julklapp. Ljus vinterhy ser så vacker ut mot den här färgen. 

Sängkläder i linne, ca 2 215 kr, Magniberg. Mer info – köp här (länk till Magniberg).

LÄS ÄVEN: Inredningstrenderna för 2020 – uppdatera hemmet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!