Lämna kläder till välgörenhet och få rabattcheck som tack

Från och med i morgon kan du lämna in kläder till välgörenhet på flera köpcentrum runt om i landet – och få rabatt på nya kläder som tack för hjälpen. Vilken win-win!

Initiativet kallas Återwin-win och tanken är ge utsatta i samhället hjälp samtidigt som de som skänker kläder får uppskattning tillbaka.

– Engagemanget och viljan att hjälpa växer sig allt starkare i hela Sverige. Det tycker vi är fantastiskt och såklart någonting som vi vill vara en del av. Med kampanjen Återwin-win vill vi uppmana våra miljontals kunder att göra en ”garderobsrensning”, säger Marianne Perslow, kommunikationsstrateg på Atrium Ljungberg som äger de handelsplatser som är med i initiativet.

Återwin-win pågår mellan den 18 och 27 september. De som skänker kläder på någon av de medverkande köpcentrumen under perioden får en rabattcheck på 20 % att använda vid köp av valfri vara i någon av handelsplatsernas butiker.

– De flesta av oss har en massa kläder som sällan eller aldrig blir använda. I stället tycker vi att man ska packa ner hela och rena kläder i påsar, gå ner till sin handelsplats och lämna in dem i våra returstationer, säger Marianne Perslow.

De inlämnade plaggen går till Stadsmissionens lokala arbete. Kläderna kommer bland annat att säljas i Stadsmissionens second handbutiker, återvinnas till nya produkter eller delas ut till deltagare inom Stadsmissionens olika sociala verksamheter.

Återwin-win är en årligt återkommande kampanj. Tillsammans med Erikshjälpen samlade initiativet förra året in 46 miljoner ton kläder under drygt en vecka. Hjälpen gick sedan till syriska flyktingar i Libanon.

Här är handelsplatserna som är med i Återwin-win:

• Mobilia, Malmö

• Sickla, Stockholm

• Farsta Centrum, Stockholm

• Port 73, Stockholm

• Orminge Centrum, Stockholm

• Gränby Centrum, Uppsala

• Forumgallerian, Uppsala

• Kvarteret Igor, Västerås

• Mittpunkten, Östersund

Psst! Missa inte att följa Damernas Värld på Facebook!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!