Lathund till serien Bron – ladda upp inför säsong 4 med en återblick

Serien "Bron" blev en enorm framgång hos både tittare och recensenter när den kom 2011. På nyårsdagen startar den fjärde och sista säsongen. Här guidar vi till en liten lathund till "Bron" inför säsongspremiären.

Upptakt: Ett lik hittas på Öresundsbron, precis på gränsen mellan Sverige och Danmark. 

Huvudperson: Polisen Saga Norén (Sofia Helin) jobbar på länskrim Malmö. Hon får ingen diagnos i tv-serien, men många menar att hon har Aspergers syndrom. I en intervju i brittiska The Independent har Sofia Helin sagt att hennes tolkning av Saga är en mix av Clint Eastwoods Dirty Harry och en get.

Remakes: I den amerikanska remaken The bridge är handlingen förlagd tillgränsen mellan USA och Mexiko. I fransk-brittiska The tunnel påträffas det första liket i Kanaltunneln mellan England och Frankrike. En rysk-estnisk remake är på gång, och det har till och med talats om en Bron på gränsen mellan Nord- och Sydkorea.

Känt fan: Bob Dylan gillade serien så mycket att hans agentur frågade om han kunde få ha med en låt i den, och det fick han. Hans Ballad of a thin man från 1965 hörs från en bilradio i den tredje säsongen.

Typiskt citat: "Jag fick mens i morse." (Saga försöker småprata med fyra kolleger vid fikabordet på polisstationen.)

Res tillsammans med Damernas Värld! Häng med oss på en träningsresa till Mallorca – läs mer här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!