Journalisten och författaren Linda Skugge skriver om sin inställning till relationer.
Journalisten och författaren Linda Skugge skriver om sin inställning till relationer. Foto: Anette Nantell/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN / DN / ANETTE NANTELL

Linda Skugge: ”Jag vägrar kompromissa för en relation”

Journalisten och författaren Linda Skugge har helt slutat anpassa sig efter de män hon dejtar. Nu prioriterar hon i stället det HON vill göra (springa, lyssna på P2, läsa ...) och det hon mår bra av. Exklusivt för Damernas Värld skriver Linda om sin inställning till relationer.

”Jag trodde att vi två gjorde den här resan tillsammans.”

Detta yttrades efter att jag ville gå trappan upp till hotellrummet medan han ville ta hissen.

”Alexandra fick din sexsiffriga kod.”

Detta sades efter min födelsedagsmiddag då jag bad en yngre förmåga sköta kvällens instagramflöde.

Just detta att någon annan fick min hemliga kod var något han sedan ofta återkom till. Hur kunde HON men inte han – som jag var ihop med – få ett av mina lösenord?

Det senaste året har jag verkligen inte legat på latsidan när de kommer till relationer. Ingen kan säga att jag inte har försökt allt. Jag har prövat otaliga onenightstands, jag har testat ett lite mer konventionellt förhållande där man packar nyköpt pyjamas och fin necessär och gör en lite mysigare frukost när man vaknar ihop och jag har under en hel sommar tillsammans med en man bilat omkring i ett märkligt coronadrabbat tämligen nerstängt Sverige.

Hur jag än gjorde kändes dessa män inte bara som EN person utan som en hel jävla flugsvärm, som skulle invadera hela mig samtidigt. Jag kan inte säga att det var lustfyllt någonstans utan känslan var enkom att jag inte fick luft.

LÄS ÄVEN Stina Ekblad: ”Det var självklart att ta lika stor plats som männen” 

De kom samtliga med en massa – helt ointressanta och icke önskade – tips och råd om allt ifrån hur man bäst fryser in köttfärs till hur man fyller olja i bilen. Detta av en barnlös man som aldrig ägt en enda bil i hela sitt liv och måste vara den uslaste förare jag någonsin stött på. Att han dessutom SKRAPADE upp lacken på min bil efter att ha kört ut från en pisslätt parkering gör att han sedan dess inte får komma i närheten av mina prylar. Och att berätta för en fucking trebarnsmamma hur man fryser in mat!? I rest my case. För att inte tala om alla magsura kommentarer från män som inte kunnat acceptera att jag äter exakt vad JAG vill och NÄR. Jag vill inte ha deras jävla nötter eller något annat de menar skulle vara bra för mig. Det är BARA jag som vet vad som är bra för mig.

LÄS OCKSÅ Kristin Kaspersen: ”Mamma gav mig rådet att aldrig sluta vara nyfiken” 

Dessutom har jag ett extremt stort behov att få vara ifred. Jag vill ha mina fullständigt tysta morgnar då jag lyssnar på P2 och läser. Jag vill springa två gånger om dagen utan att bli ifrågasatt. Jag vill skriva hela helgerna utan att någon man blänger surt på en och vill ”hitta på något”. Jag vill inte hitta på något. Jag vill bara göra vad jag vill vilket allra oftast är att gå på olika bibliotek eller antikvariat. Eller finkamma stans alla museer och konstutställningar. Övrig tid sover jag helst. Ensam.

Jag är fullständigt ointresserad av att kompromissa för en relation.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!