Så bra är nya Netflix-serien ”Love” – allt du behöver veta om "Girls"-skaparens nya serie

Netflix nya serie Love är skapade av komedigurun Judd Apatow, mannen bakomsuccéfilmen Bridesmaids och en av skaparna av hyllade tv-serien Girls. I Love möter vi Gillian Jacobs och Paul Rust som spelar två oglamourösa mediemänniskor i Los Angeles, och bjuds på komiska referenser till populärkultur. Damernas Världs filmkritiker C-G Karlsson har spanat in Love – och det tycker han att du också ska göra.

Netflix nya serie Love – här är C-G Karlssons recension:

De tre avsnitt, som jag i skrivande stund hunnit se, lovar ytterst gott för fortsättningen. Så är också en av seriens skapare komedigurun Judd ApatowLena Dunhams medproducent i Girls och enligt henne ”den roligaste person jag någonsin träffat”.

Love kretsar kring Gus (Paul Rust) och Mickey (Gillian Jacobs). Han är 31, hon 32 och bägge är desillusionerade på just kärlekens område.

Om Brooklyn sätter en särskild ton för Girls är Los Angeles minst lika viktigt för atmosfären i Love. Både Gus och Mickey jobbar i medievärlden men på föga glamourösa positioner. Han är hunsad privatlärare för en underbart bortskämd barnstjärna och hon assistent till en oskön radiopsykolog.

Just Mickey lyckas vara både stencool och neurotisk och Gillian Jacobs har perfekt komisk tajming. Hon känns redan som en ny favoritfigur.

Här finns också fint fångade bikaraktärer och naturligtvis komiska referenser till diverse populärkultur, som så ofta hos den evigt nördige Apatow.

Hans medskapare i Love är dels Paul Rust, som alltså jobbar även bakom kameran, dels Lesley Arfin, som han samarbetat med även i Girls.

LÄS OCKSÅ: Popcorn är nyttigare än grönsaker visar ny studie

Judd Apatow har tidigare ibland fått kritik för att de manliga rollkaraktärerna i filmer som The 40-year-old virgin, På smällen och Supersugen är intressantare och mer välskrivna än kvinnorna. På senare år har han dock rört sig mer och mer mot historier med kvinnor i fokus. Inte bara i Girls utan även som producent för succéfilmen Bridesmaids, liksom när han regisserade Amy Schumer-komedin Trainwreck med manus av Schumer själv.

I nya Love delar Gus och Mickey visserligen på utrymmet och han har en ömklig charm – men det är inget snack om att den betydligt vildare Mickey är mest spännande.

Av: C-G Karlsson

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 3 2016. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande artiklar kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Vill du få mer härlig inspiration? Gör som över 10 000 andra och gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!