Ny målarbok för modeintresserade – med skisser från Stina Wirsén

Förra året exploderade populariteten för målarböcker för vuxna. Nu tar den välkända illustratören Stina Wirsén konceptet vidare och lanserar en målarbok för modeintresserade. – De bilder du blir extra nöjd med river du ut och hänger upp på väggen, säger hon.

Hurra! Nu kommer en målarbok för alla oss som älskar mode. Bakom boken, som heter Stina Wirséns Sketchbook, står illustratören Stina Wirsén som bland annat ärkänd för sina många barnboksillustrationer.

Enligt Stina Wirsén är inga fält i boken är färdiga utan att det är upp till den som målar att fylla i, bygga vidare på bilderna och släppa loss din kreativitet.

 – Leta upp alla pennor du har hemma, eller spring ut och köp nya. Följ mina råd, eller strunta i dem. Det är din bok, det är du som bestämmer, kommenterar Stina Wirsén sin nya bok i ett pressmeddelande.

Stina Wirsén har lång erfarenhet från modevärlden och har bevakat modescenen både i Stockholm och Paris – något som märks i målarboken som innehåller modeteckningar i alla dess former; från catwalken till gatumode, färgstarka ikoner, fantasifulla frisyrer, skor och accessoarer.

– Jag har frossat i former, plagg och mönster som jag tycker är vackra eller fula. Men teckningarna är inte färdiga och det är här du kommer in. Färglägg, eller rita till helt nya element. Kanske saknas en fågel i håret, eller ett par glasögon? Kanske ska mannen ha en lila kråsblus? säger Stina Wirsén.

Foto: Stefan Tell

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!