Foto: Georgijevic

Ny undersökning: Det här är populärast att göra på första dejten

Nästan varannan person tar helst en drink, och 41 procent blir gärna bjudna på en hemlagad middag. Den klassiska biodejten är dock inte särskilt populär visar en ny undersökning kring svenskars dejtingvanor.

Undersökningen är gjord av dejtingappen Happn som frågat sina medlemmar vad de helst vill göra på en drömdejt.

– Dejting behöver inte alls vara komplicerat. Det viktigaste är att träffas, oavsett om det är över en drink eller på en picknick. Ta vara på tillfället och se till att du och din dejt besöker den där utställningen du länge velat besöka eller varför inte restaurangen du läst mycket om, säger Claire Certain, presstalesperson på Happn.

LÄS MER: 9 situationer du garanterat känner igen om du dejtat någon

Foto: Courtney Keating

Happn har även kartlagt vad deras besökare helst gör på en första dejt. Kartläggningen bekräftar det undersökningen visar – alltså att det populäraste är att gå ut och dricka drinkar. Men det finns en viss skillnad mellan könen, medan kvinnor helst håller sig till drinkarna föredrar män att ta en promenad på första dejten.

GÖR NÅGOT ANNORLUNDA PÅ DEJTEN: Åk på lyxig champagnehelg – boka här

Vad vi helst gör på vår första dejt beror också på vilken veckodag som dejten sker. Är det en fredagsdejt vill vi helst ses på krogen eller på en fest. Promenaddejter är poppis på lördagar och myskvällar i biomörkret har vi helst på måndagar.

Hela listan – det här vill svenskar helst göra på en drömdejt:

(Anledningen till att slutsumman blir mer än 100% är att deltagarna i undersökningen kunde välja att svara flera olika alternativ.)

1. Ta en drink 44%

2. Bli bjuden på en hemlagad middag 41%

3. Ta en kaffe 32%

4. Laga en middag tillsammans 31%

5. Äta middag på en fin restaurang 29%

6. Ha en picknick 27%

7. Gå på museum eller utställning 23%

8. Träna något tillsammans 18%

9. Gå på konsert 14%

10. Gå på bio 13%

11.Gå ut och festa 11%

12. Gå på ett idrottsevenemang 10%

13. Annat 3%

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!