Ny undersökning visar: taxfree är inte så billigt som vi tror

Taxfree är något många uppskattar när det är dags att resa, inte minst som tidsfördriv utan även för att passa på att göra bra kap. Men nu är det kanske dags att tänka om – en ny studie visar nämligen på att taxfree nämligen inte är så prisvärt som vi trott, och alternativet finns väldigt nära till hands.

Det är inte helt ovanligt att stanna till i taxfreen på flygplatsen med hopp om att göra några fynd, vilket det dessvärre sällan blir. Prisjämförelsetjänsten Prisjakt har nämligen undersökt 61 olika produkter för att se vilka som faktiskt var billigare på taxfree än på internet. 

Det visade sig att hela 55 av 61 skönhetsprodukter såldes till lägre pris på internet än på Arlandas taxfree. 

– Vår undersökning visar att det är långt ifrån billigt att handla i taxfree-butiker. För att vara säker på att få tag på marknadens bästa pris bör man alltid jämföra innan man handlar, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Parfym mest värt att köpa på taxfree

Däremot finns det såklart chans till att fynda på taxfree. Bland alla skönhetsprodukter är det parfymer som i snitt är billigare i taxfree än på internet. Däremot är chansen att fynda parfymer också relativt låg, då endast fyra av 13 parfymer visade sig vara till lägre pris i taxfree.  

Foto: Maryviolet

Den skönhetsprodukt som hade allra störst prisskillnad var Elizabeth Ardens Eight Hour Skin Protectant Cream. En produkt du bör passa dig för att köpa på taxfree så länge du inte är villig att betala 379 kronor istället för 149 kronor på internet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!