Foto: Getty Images/iStockphoto

Lyckas med dina nyårslöften – 5 smarta tips som faktiskt hjälper

Det kan kännas riktigt svårt att klara av att hålla det nyårslöfte som man avlagt inför 2019. Men med lite pepp, mycket inspiration och en tro på dig själv så ska du se att det löser sig! Här kommer våra bästa tips på hur du håller dina nyårslöften.

Nytt år, nya tag! Vi är många som avlägger nyårslöften som en sporre för det nya året, men i sanningens namn är det riktigt svårt att hålla de utlovade förbättringarna. Enligt 

en studie publicerad av University of Scranton är det bara åtta(!) procent av alla som haft som mål att klara av sina nyårslöften som faktiskt håller dem. Majoriteten ger upp redan efter en månad.

Så håller du nyårslöftet

Så hur ska man tänka för att klara av sina mål? Jo, enligt studien så är det tre grundpelare som krävs för att löftet ska kännas nåbart.

• Gör inte löftet för stort – stryk konceptet "bucket list" och satsa på få och mål som faktiskt är rimliga att nå.

• Gör löftet konkret – ett konkret mål är lättare att nå så satsa exempelvis på att lära dig att filea en fisk eller att börja jogga på söndagar.

• Tro på dig själv – gå inte in med utgångspunkten att det kommer att gå dåligt! Peppa dig själv genom att anteckna framgångar och ta hjälp av vänner för att hålla lågan uppe.

Vare sig det handlar om att sluta röka, läsa fler böcker eller att börja träna så finns det alltid en lösning! Här kommer fem konkreta tips på hur du faktiskt når ditt mål.

Foto: Getty Images

5 tips på hur du klarar dina nyårslöften

1. Sätt upp delmål

Istället för att exempelvis sluta röka på en gång så kanske det fungerar bättre att skära ner på antalet cigaretter om dagen eller antalet timmar på gymmet. Sen till slut kan din dåliga vana fasas ut.

2. Gör något inspirerande och kul 

För att riktigt få till ett engagemang krävs det att man känner sig inspirerad och vad passar då bättre än att göra något kul? Åk exempelvis på träningsresa till Mallorca med Damernas Värld. Där blandas träning, dans och yoga med shopping och bad under ledning av profiler som Jonna Bergh och Rennie Mirro. Perfekt för att hålla sitt löfte. Läs mer om resan här.

1. Börja på en gång!

Istället för att säga "jag börjar i februari" – varför inte börja lite redan när det nya året börjar? Exempelvis kan du redan nu börja planera för vad du vill uppnå och exempelvis välja ut vilka böcker du vill läsa eller undersöka hur du ska kunna stressa mindre.

2. Ge dig själv belöningar

Om du följer dina uppsatta delmål så är det självklart att du måste fira dina framgångar! För att du ska orka med att klara av dina nyårslöften så måste du samtidigt få njuta lite också. Bestäm redan på förhand hur du vill fira dina framgångar så har du något att se fram emot också!

3. Justera dina mål

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig och då är det faktiskt tillåtet att justera sina delmål. Kanske går det å andra sidan mycket bättre än du trott och då kanske du också kan utmana dig själv genom att höja målen?

Foto: Getty Images/iStockphoto

Om du skulle misslyckas så är det faktiskt inte hela världen heller. Det finns ingen anledning alls att ge dig själv negativitet och du får istället utvärdera varför det inte blev som du tänkt dig. Börja också om direkt efter att du satt nya delmål! Det kanske går bättre andra gången, eller tredje, fjärde eller femte?

Klara nyårslöftet genom träningsresa till Mallorca

Följ med Damernas Värd till Mallorca på vårens roligaste och mest inspirerande resa. Genom att blanda dans, träning, yoga och löpning med att sol, bad och shopping kommer det gå snabbt att komma in i träningsgänget – så väl för nybörjare som mer träningsvana!

På plats finns inspirerande profiler som Jonna Bergh, Rennie Mirro, Karl Dyall, Renée Voltaire och Josefine Bengtsson.

Läs mer och boka resan här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!