Foto: Foto: All Over Press

Prins Daniel: "När man hör sin dotter skratta påminns man om vad livet handlar om"

I dag fyller prins Daniel 43 år. Han har hunnit med en hel del sedan han såg dagen ljus den 15 september 1973 – bli tvåbarnspappa, kunglig och älskad av hela svenska folket. I en öppenhjärtig intervju med DI Weekend berättar Daniel om föräldrarollen och livet som prins och make till Victoria, Sveriges kronprinsessa.

Den 23 februari 2012 föddes prinsessan Estelle på Karolinska sjukhuset i Stockholm, och Daniel blev pappa.

– Min känslor är lite all over the place, sa han i ett oförglömligt citat på presskonferensen direkt efter förlossningen.

Daniel och Estelle bakar pepparkakor julen 2013. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

I vår blir prinsen tvåbarnsfar och i en intervju med DI Weekend förra året öppnade han upp om familjelivet.

– När man hör sin dotter kikna av skratt blir man verkligen påmind om vad livet handlar om, säger han och fortsätter:

– Man vill vara där och då, se efter hennes behov.

Far och dotter bland höstlöven vid Haga Slott. Bilden är tagen 2012. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

I intervjun berättar Daniel även att han efter lumpen arbetade med barn med särskilda behov på skola och fritids. Innan dess arbetare han inom äldrevården.

– Jag har alltid haft en fin relation till mina mor- och farföräldrar och jag har stor respekt för äldre. Jag tycker om människor i alla åldrar, helt enkelt. Nu låter jag visst som en väldigt gullig kille här, men det är sant, skrattar Daniel i Di Weekend.

Lika som bär! Estelle och Daniel i matchande kläder på prinsessans 1-årsdag. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Prinsen berättar också hur det är att vara gift med en kronprinsessa.

– Min främsta uppgift är att vara hennes stöd, särskilt i hennes kommande uppdrag som statschef. Men hon är glad över att jag har hittat mina egna områden, så att vi kan göra nytta på bredare front. Hon brinner särskilt för miljö, bistånd och internationellt fredsarbete, samtidigt som hon har en mer övergripande roll, säger Daniel som själv fokuserar främst på entreprenörskap, hälsa och friskvård.

Vill du läsa mer sånt här? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!