PUB försvinner – läs vad som väntar det legendariska varuhuset

PUB-varuhuset i Stockholm har varit en naturlig mötesplats och given handelspunkt i snart 90 år. Nu står det klart att huset går en ny era till mötes.

Paul U Bergström var mannen som gav PUB-huset sitt namn. Han öppnade sin första butik redan 1882 och satsade stort på mode och herrkonfektion. Genom åren har PUB varit känt som en exklusiv handelsplats i Stockholm och många är de kunder och expediter som passerat dörrarna genom åren. Bland annat är varuhuset känt för att Greta Garbo jobbat där som expedit. Om du, precis som vi, fastnat för serien Selfridges så finns det i kombination med den klassiska arkitekturen på PUB chans att föreställa sig hur ett svenskt varuhus kan ha sett ut på den tiden.

Just kulturvärden och detaljer är något som man nu hoppas fördjupa då PUB får en helt ny skepnad. 2016 – hundra år efter att det första spadtaget till byggnaden togs öppnar PUB på nytt men då som Hotell. Det är Scandic Haymarket ett nytt hotell med 400 rum på 16 500 kvadratmeter. Den shoppingsugna behöver inte vara orolig, på entréplan kommer det fortfarande att finnas butiker, framförallt mot Drottninggatan, Kungsgatan och Gamla Brogatan, medan sidan mot Hötorget får fokus mot hotell, pub, restaurang och café.

Hötorget runt sekelskiftet 1900.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!