Beautyfood handlar om att tanka sin kropp med näring som skyddar, stärker och reparerar hår och hud – något Maria Ahlgren är proffs på. Hon har nämligen skrivit boken Beautyfood: 85 recept för skönhet inifrån som fylld med inspiration och tips på olika smarriga nyttigheter. Här delar hon med sig av sitt bästa recept på en raw banana split med chokladsås!
Recept på raw banana split
Med bananbitar i frysen är glassen aldrig långt borta. Frysta bananbitar förvandlas nämligen i mixern till magiskt fluffig mjukglass. Receptet är till två personer, men jag kan utan problem äta upp hela glassransonen på egen hand. Glassen smälter fort, så dyk in så snabbt du bara kan.
Du behöver:
4 bananer, skivade och frysta
en nypa vaniljpulver
ev 1 msk valfri vegomjölk
4 msk raw kakao
Raw chokladsås
1 dl kokosolja
¾ dl yakonsirap eller flytande kokosnektar
3–4 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
Topping
rostade kokoschips
rostade mandelspån
färska bär
Gör så här:
Värm kokosoljan tills den blir flytande men inte varm. Rör ihop med yakonsirap/kokosnektar, kakao och vanilj till en slät sås. Ställ åt sidan. Mixa banan och vanilj till mjukglasskonsistens. Tillsätt en skvätt mjölk om knivarna har svårt att snurra. Skopa upp hälften av glassen i tallrikar. Tillsätt kakaon i resten av glassen och mixa till chokladglass. Lägg upp chokladglassen på tallrikarna, ringla över chokladsåsen och strö över topping. Ät direkt – glassen smälter snabbt.
Banan innehåller kalium som reglerar kroppens vätskebalans, vilket kan bidra till avpuffning av ögonpåsar. Chokladsåsen är ett flytande föryngringselixir med rynkhämmande antioxidanter från kakaon och immunstärkande fettsyror från kokosoljan.