Så gör du nyttig (och grymt god!) glass med choklad och kokos

Kan krämig glass doppad i choklad verkligen vara bra för dig? Oh yes! Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren är en fena på godsaker du blir både glad och snygg(-are) av. Här är receptet på hennes nyttiga beautyproofade lime- och kokosglass i knaprigt chokladtäcke. Du kommer aldrig sukta efter en vanlig Magnum-glass igen!

Den här glassbakelsen är ren perfektion. Krämig, söt och syrlig och doppad i ett knaprigt chokladöverdrag. Glassen är gjord på cashewnötter och kokosmjölk och sötad med kokosnektar som har lågt GI. Limen kommer lastad med förskönande c-vitamin. Chokladöverdraget är gjort på antioxidantproppad mörk choklad och kokosolja, som är rena hälsobomben. Avnjutes bäst under stekhet sol!

Recept: Nyttig glass med kokos och lime

2 dl osaltade cashewnötter (blötlagda 4 timmar)

2 dl kokosmjölk (den feta sorten – light blir blaskigt)

Juice och riven zest från 2 lime (välj ekologiska eftersom du använder zesten)

¾ dl flytande kokosnektar (finns i välsorterade mataffärer, kan ersättas med ljus agave)

3 msk kokosolja

1 nypa rent vaniljpulver

Recept: Chokladöverdrag

En kaka mörk kvalitetschoklad, helst över 80% kakao

3 msk kallpressad kokosolja

Flytande kokosnektar efter smak

 

LÄS OCKSÅ: Recept på nyttig banana split (som dessutom ger dig bättre hy!)

 

Så här gör du den nyttiga glassen:

1. Häll av blötläggningsvattnet från cashewnötterna i en sil. Lägg nötter i en mixer eller matberedare.

2. Pressa ner limejuice, lägg ner limezest, flytande kokosnektar, kokosolja, kokosmjölk och vanilj.

3. Mixa till en helt slät kräm. Du kommer behöva skrapa ner från kanterna och mixa i omgångar.

4. När krämen är helt slät, häll över i en liten form som du klätt i plastfolie. En vanlig matlåda är bra i storlek – du vill att smeten ska vara ca 3-4 cm hög. Sätt in i frysen.

5. Låt glassmeten stå minst en 1,5 timme i frysen så att den blir hård nog att skära i.

6. Förbered chokladöverdraget. Smält choklad och kokosolja i vattenbad eller i mikron. Blanda ihop med kokosnektar till en slät smet som får svalna, men inte bli hård.

7. Klä en stor tallrik i plastfolie. Ta ut glassen. Skär upp i munsbitar och doppa i chokladen. Lägg på den inplastade tallriken. Tips! Stick en gaffel i glassen och använd som doppverktyg så slipper du kladdiga händer.

8. Sätt in hela härligheten i frysen. Är du riktigt chokladsugen – gör en dubbelsats choklad och dubbeldippa!

9. Låt stå minst 3-4 timmar. Ta ut 15 minuter före servering.

10. Njut!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Damernas Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande