Så packar du smart & lätt – bästa knepen för den ultimata resväskan

Ofta packar vi alldeles för mycket när vi ska på semester – därför uppskattar vi verkligen tips på hur man packar smart och lätt inför resan. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson ger sina bästa knep på hur du packar den perfekta resväskan för både stranden och storstadsvimlet.

Många resmål kombinerar strandhäng med shopping och restaurangbesök på finkrogar, vilket gör det svårt att veta hur man ska packa. Lisa Pettersson ger sina bästa tips på hur du packar den smartaste resväskan inför en vecka i exempelvis Nice, Barcelona eller Palma.

– Eftersom dessa städer erbjuder både strand- och nöjesliv skulle jag utgå från plagg som passar från morgon till kväll och som går att kombinera i oändlighet. Utgå från en basgarderob med plagg som du trivs med. De plagg som aldrig lämnat garderoben hemma kommer inte heller lämna resväskan när du är på semester. Våga prioritera!

Packa smart med rätt kläder

Det finns några nyckelplagg som Lisa Pettersson tycker är optimala att packa ned:

– T-shirten, shortsen, vita skjortan, svala sommarklänningen, bikinin/baddräkten, långkjolen, vida byxorna i pyjamasstil, linnet med tunna axelband, kaftanen, hoodien och ett par snygga men bekväma sandaler. Glöm heller inte solhatten!

Kombinera plaggen på olika sätt beroende på vid vilket tillfälle du ska använda dem. Långkjolen, till exempel, kan du bära över baddräkten när det är dags för lunch, och långklänningen kan kombineras med solhatt både under shoppingrundan och när det vankas fest.

Bunkra med solkräm

När det kommer till att packa necessären understryker Lisa Pettersson att även här endast packa ned sådant du brukar använda.

– Ta med de produkter som du använder i din vardag och packa hellre ned lite extra hudkräm, ansiktskräm och solkräm, eftersom det går åt mer än vad du tror.

Det är helt onödigt att packa ned plagg som du aldrig bär hemma.

För att minimera packningen gäller det att du planerar dina looks innan du åker.

– Då vet du att du bara tar med dig plagg som du faktiskt kommer kunna använda, tipsar Lisa Pettersson och tillägger att det är helt onödigt att packa ned plagg som du aldrig bär hemma.

– En stil som du inte riktigt känner dig bekväm med i Sverige kommer du heller inte känna dig bekväm i bara för att du är på semester.

LÄS OCKSÅ: Här är bästa sminket på sommaren (vi vet vilken foundation som är bäst i värmen!)

Vad ska vi packa i handbagaget?

– Jag packar alltid ett lätt handbagage eftersom jag hatar att bära, men ändå så att jag klarar mig en dag ifall väskan skulle komma bort eller om det händer en olycka på planet. Man vill känna sig fräsch även när man anländer till platsen där man ska bo under semestern. Ta med en extra t-shirt, underkläder och ett par bekväma skor, samt necessären i handbagaget. Jag älskar reseförpackningar!

Så packar du smartast

Som modechef på Damernas Värld har Lisa Pettersson packat otaliga resväskor när hon har åkt på produktionsresor, och därmed lärt sig hur hon packar den ultimata resväskan.

– Jag lägger alla plagg plant och gärna plast mellan lagren. Alternativet är vakuumpåsar så håller kläderna sig fräscha längre. Skor och otympliga saker packar jag längs sidorna.

Ett annat hett tips från Lisa är att resa i de tyngsta plaggen och skorna.

– Annars ställer de alltid till det när man ska packa ner dem i resväskan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av Damernas Värld + kit från Rituals. Köp nu!