Foto: © stocksnapper

Så får du dagen efter-sega ostbågar redan idag – enkla knepet

Ostbågar är godast dagen efter, så är det bara. Men vem, undrar vi, orkar vänta ett helt dygn på att ostbågarna ska få rätt, sega konsistens? Här är knepet som gör ostbågarna så där ljuvligt dagen-efter-sega redan i dag!

Sega ostbågar snabbt – så får du dagen-efter-sega ostbågar på nolltid:

1. Häll dina ostbågar i en sil.

2. Häll vatten i en kastrull och låta vattnet koka upp.

3. Placera silen över vattnet och låt stå så i 2 minuter. Skaka ostbågarna då och då för jämn seghet.

4. Klaaart – ät och njut!

Psst, du som är riktig ostbåge-nörd, visste du detta?

1. Ostbågarna kom till Sverige 1967

Ostbågar togs in till Sverige 1967 av Wasabröds direktör Karl Edvard Lundström som upptäckte bågarna i USA och förhandlade till sig en licens och extrudermaskinen (som producerar ostbågar). Men de fick inte använda sig av originalnamnet Cheez doodles och eftersom företaget låg i stadsdelen Old London i New York skapades namnet ”Old London Wasa” som idag är känt som OLW.

2. De sega bågarna kommer från Bronx

Morrie Yohai skapade den första Cheez doodlen i USA 1964 i sin pappas fabrik i Bronx, New York.

3. Ostbågar på andra språk

Ostbågar finns att köpa i många länder, men det är bara i Sverige de kallas ostbågar eller -krokar. I Norge heter de ostepop och i Danmark osterejer.

4. Så böjs ostbågarna

De tre huvudingredienserna är majsmjöl, ostmassa och salt, och det är majsmjölet som ger den rätta konsistensen och ”smulet”. Den berömda böjda formen skapas genom att snackset utsätts för starkt lufttryck vid själva tillverkningsprocessen.

5. ”Riktig lycka!”

Hollywoodfrun Maria Montazami ääälskar ostbågar: ”En riktigt gul ostkrok, det är lycka det”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Damernas Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande