Semestertips: bästa maten, boendet och aktiviteterna i Stockholm

Väljer du att stanna hemma i Stockholm i sommar? Eller planerar du kanske ett weekendbesök? Damernas Värld-stylisten Nadia Kandil tycker att det är något magiskt med att vara kvar i innerstan när solen värmer och alla andra har lämnat. Här guidar hon till sommarens hetaste ställen.

Boende och hotell i Stockholm

"Det finns massvis av bra hotell i Stockholm. Hobo (dubbelrum från 1 400 kr/natt) ligger perfekt mellan Kungsträdgården och Gamla Stan. Det är alltid event i baren och rummen är små men moderna. Haymarket (dubbelrum från 1 500 kr/natt) ligger mitt på Hötorget och är den bästa Instagramdestinationen – ska du ha snygga bilder är det här du vill bo".

Hobo Hotell, Brunkebergstorg 4, hemsida: hobo.se. Haymarket, Hötorget 13–15, hemsida: scandichotels.se.

LÄS ÄVEN: Semestertips – mat, boende och aktiviteter på gotländska drömmen Fårö

Stockholms bästa restauranger

"Supper Gården är en stor uteservering mitt

i stan som serverar mexikansk fusionmat och stans godaste mojito. I Humlegården, nära Stureplan, har restaurang Humlan god mat och skön stämning. Hela Rörstrandsgatan i Vasastan är full av uteserveringar med god mat – det är bara att välja".

Supper Gården, Barnhusgatan 12, hemsida: supper.nu. Humlan, Humlegårdsgatan 24, hemsida: rhumlan.se.

På Supper Gården är det sällan tomt under sommaren. Foto: Supper

Aktiviteter i Stockholm

"Sommarstockholm kan verkligen vara en dröm, med långa vinluncher som övergår till sommarnätter – allt känns som en Veronica Maggio-låt. Knata omkring på Götgatan, runt Mariatorget eller Hornstull och promenera mot Slussen och se om det finns någon spännande utställning på Fotografiska museet. Fortsätt mot Gamla Stan och ta en paus på restaurangen Mister French, eller promenera genom Kungsträdgården mot Birger Jarlsgatan och Biblioteksgatan för lite trängsel-fri shopping".

Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22,

hemsida: fotografiska.com. Mister French, Tullhus 2, hemsida: mrfrench.se.

Missa inte!

"Bästa sommarfesterna står Klubb Royal för – dansvänlig hiphop och sköna människor varje fredag hela sommaren. Var de håller hus den här sommaren är hittills hemligt, men håll utkik på anordnaren Elsa Ekmans Instagram (@elsaekman)".

Nadia Kandil tar en kaffepaus vid Hornstulls Strand.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!