Soffor som syns – Amelia Widell skapar maximalism med sammet och färg

Meli Meli är motsatsen till skandinavisk minimalism. Med sammet och utstickande färger skapar designern Amelia Widell i stället magisk maximalism.

Lyxiga möbler till ett bra pris är Meli Melis filosofi. Allt började när designern och grundaren 

Amelia Widell för nästan tre år sedan upplevde att det fanns ett glapp på möbelmarknaden. Det saknades soffor där man inte behövde kompromissa med design och personlig stil – något utöver basmodellerna.

Amelia Widell, grundare och designer på Meli Meli.

I det glappet uppstod idén om Meli Meli.

– Jag började designa möbler som jag själv ville ha. Möbler som sticker ut, säger Amelia Widell.

Resultatet blev sofforna Blanca och Luca. De tillverkas av antingen belgiskt linne eller italiensk bomullssammet i en myriad av fylliga färger. De är soffor som man kan bygga ett rum runt, och hennes nya objekt för i år är minst lika iögonfallande. Den djupa sammetssoffan Dahlia, 19 900 kr, som bland annat finns i rubinrött, petroleumblått och dammigt rosa, träffar helt rätt i säsongens palett och kan kompletteras med puffen Flora, 4 500 kr, och bänken Ester, 7 900 kr.

Dahlia, 19 900 kronor, kan köpas direkt på melimelihome.se.

– Jag litar väldigt mycket på min magkänsla. I stället för att se mig omkring efter vad som redan finns och följa trender går jag på vad jag vill ha i mitt eget hem, säger Amelia Widell.

Vi ser fram emot fler färgklickar från Meli Meli.

LÄS MER: Inred med färg hemma – så lär dig kombinera kulörer som ett proffs

Av: Josefin Forsberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!