Vilken färg har den här klänningen? Internet kan inte komma överens

Vit och guld? Eller blå och svart? Vilka färger har egentligen den här klänningen? Hela internet är i upplösningstillstånd över mysteriet...

I går lade användaren swiked upp en bild på en randig klänning på tumblr. Hon och hennes kompisar höll på att bli galna av att de inte kunde komma överens om vilken färg klänningen har.

Internet har snabbt delats i två delar, de som tycker att klänningen är vit och guld och de som tycker att den är blå och svart. Till och med stjärnor som Taylor Swift och Kim Kardashian har engagerat sig i klänningsmysteriet – men de är inte överens.

Anledningen till att folk uppfattar klänningens färger så olika beror enligt hjärnforskaren Bevil Conway på dagsljusets olika färger.

– Det som händer är att din hjärna försöker sålla bort den förvrängning av färgerna som dagsljuset skapar. Så människor bortser antingen från den blå sidan, vilket innebär att de ser den i vitt och guld, eller så bortser de från den guldiga sidan och ser blått och svart, säger han till sajten Wired.

Sanningen är att klänningen är blå och svart. Den säljs i en brittisk webbshop och ser ut såhär på deras sajt:

Vilken färg tycker du att klänningen har? Jag tyckte först att det var alldeles uppenbart att den var vit och guld-färgad, men sedan blev den plötsligt blå och svart istället och nu kan jag inte se något annat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!