Louise Linderoths mode för rullstolsburna hyllades av amerikanska Vogue när hennes examenskollektion från Borås Textilhögskola blev en av Stockholms modeveckas viktigaste visningar.

Hur var det att visa under Stockholms modevecka?

– Det var stressigt och nervöst, men framför allt en underbar upplevelse och fantastisk erfarenhet. Att få möjlighet att visa sin kollektion för så många i branschen och nå ut till en så stor publik var verkligen en dröm som blev sann.

Louise Linderoths examenskollektion Have a seat som visades under Stockholm Fashion Week.

Vad driver dig i ditt skapande?

– Det som driver mig är min ständiga längtan efter utveckling. Utöver att jag trivs otroligt bra i en värld av färger, texturer och former uppskattar jag hur det går att kommunicera och uttrycka sig via mode, design och konst.

Vad har du för planer för framtiden?

– Jag vill arbeta med skapande, design och inspiration. Jag har ett nystartat företag som förhoppningsvis kommer att växa. Mitt mål är att göra ett intryck på modescenen, och bidra till positiv utveckling när det kommer till att framhäva värdet i att människor är unika. Just nu finns det mycket kvar att utforska inom konstruktioner och designlösningar mot den sittande positionen, som jag även baserade min examenskollektion Have a seat på. Där utgick jag mycket från egna erfarenheter av att använda rullstol och sitta under större delen av dagarna.

När kommer det att gå att köpa din design?

– Jag kommer att släppa en limiterad upplaga av en specialdesignad kollektion tillsammans med Dr Denim i början av 2018, med målsättning att lansera den brett under våren.

Res tillsammans med Damernas Värld! Häng med oss på en träningsresa till Mallorca – läs mer här!

NUVARANDE Louise Linderoths mode för rullstolsburna hyllas av Vouge
NÄSTA Spana in vårens nya trender – enligt våra svenska märken & designers