Klänningar, ytterplagg, tyllkjolar, sweartshirts och accessoarer, alla med Maria Westerlinds typiskt feminina touch, är här för att kickstarta din karriärshöst. Spana in plaggen från kollektionen med MQ här!

M

aria Westerlind är mästarinnan av feminina klänningar och även vinnare av Damernas Världs prestigefyllda Guldknappen läsarnas pris år 2015. Som tredje generationens designer har hon tagit varumärket, som grundades 1948 av morföräldrarna, in i den moderna, kvalitetsmedvetna kvinnans garderob utan att kompromissa med varken dess arv eller klassiska stil.

Nu släpper Maria en exklusiv kollektion med MQ som kickstart för ett längre samarbete mellan varumärkena. Kollektionen går under namnet Masterpiece och innehåller Marias signaturplagg – feminina klänningar – men även ytterplagg, tyllkjolar, sweartshirts och accessoarer.

LÄS MER: Spana in H&Ms nya designerkollektion med tidlös, ”brittisk” stil

Kollektionen, som vänder sig till den välklädda kvinnan, beskriver Maria såhär:

– Feminint är för mig klassiskt och stilrent med en edge, att man vågar sticka ut från mängden med färger och mönster. Man ska kunna klä upp sig, men inte klä ut sig, brukar jag säga. Mina kläder kan lika gärna användas till fest som till vardags. Men jag brinner forfarande starkast för klänningarna och kjolarna, de är stommen även i den här kollektionen.

– Vi är väldigt glada för att Maria Westerlind nu exklusivt kommer att finnas hos oss. Det är ett märke som tilltalar den välklädda, stilmedvetna och dressade kvinnan. Maria Westerlind står för kvalitet och utmanar starkt med färger och mönster som sticker ut med en lekfull touch, ”more is more”, säger Daniel Ivarsson, designchef på MQ.

Nyckelplaggen är romantiska klänningar med print, glitter och skimmer, collegetröjor och stickade tröjor som uppdaterats med festliga detaljer, samt skjortor, kontorsbyxor och scarfar. Kollektionens färgskala ger riktiga julkänslor med klarröd, midnattsblå, dov rosa och svart.

Och vilka är Marias personliga favoriter?

– Den svarta plissékjolen Alva i återvunnen polyester med grön resårmidja och extra vidd i kjolen är min absoluta favorit. Den stylar jag till kollektionens polotröja, sweatshirt och vita blus (bland annat). Även den röda kappan Adriana är som en dröm. Om man vill ha lite lösare passform och knytes omlott med det extra breda bältet. Och slutligen den svarta klänningen Astrid – gjord av återvunnen polyester, säger Maria till Damernas Värld.

LÄS MER: Höstkappor 2019 – 25 stilrena köp att älska länge (från budget till lyx!)

Maria Westerlind x MQ – se utvalda plagg från kollektionen här

adriana coat red_2699sek

Röd kappa, 2699 kr.

adele butterfly dress 2299sek

Klänning med fjärilar, 2299 kr.

ada velvet scarf black 399sek

Scarf, 399 kr.

abby jacket 1499sek

Jacka, 1499 kr.

alice tattoo skirt 1499sek

Kjol med mönster, 1499 kr.

alisha check sweater 1099sek

Stickad tröja, 1099 kr.

ariel body black 799sek

Body, 799 kr.

ariana disco skirt 1299sek

Kjol, 1299 kr.

anne smoking blouse white 799 sek

Blus, 799 kr.

anna tattoo dress 2299sek

Klänning, 2299 kr.

amber sweater gold 1299sek

Stickad tröja, 1299 kr.

astrid burnout dress 1299sek

Klänning, 1299 kr.

Prenumerera på Damernas Världs nyhetsbrev

Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.