Foto: Jason Lloyd-Evans/Stefan Knauser

12 snygga munskydd i tyg - från budget till lyx

Munskydd i tyg har blivit allt mer populärt att bära och flera stora modehus har också hakat på trenden att göra egna ansiktsmasker och munskydd. Urvalet blir allt större och du kan välja bland många snygga munskydd med loggor, olika budskap, mönster och material. Här listar vi 12 tvättbara munskydd i tyg - från budget till trendig lyx -som du enkelt kan köpa online.

Svenska myndigheter har inte gått ut med någon officiell rekommendation när det gäller att använda munskydd i samband med Covid-19. Och det finns heller ingen forskning som visar att munskydd kan skydda mot pågående smitta. Men många väljer ändå att bära munskydd på offentliga platser, som en extra skyddande åtgärd. 

I dag säljs engångsskydd gjorda i pappersmaterial, men i många butiker säljs nu fler varianter av munskydd i tyg. Dessa skyddar främst bäraren från att sprida droppsmitta genom mun och näsa. 

Många upplever att tygmunskydd är mjukare mot ansiktet och eftersom flera av dem är tvättbara har de lite bättre hållbarhet. Kolla dock alltid upp med tillverkaren hur många gånger du kan tvätta ditt munskydd innan det bör ersättas med ett nytt. Ett annat alternativ är att bära munskyddet i tyg över ett engångsmunskydd för extra skydd, men också om du vill pigga upp din look. 

Det är viktigt att påpeka att ett munskydd i tyg inte är en medicinsk utrusning, den är inte att likställas med en skyddsmask, den skyddar inte mot smitta, och bör inte ersätta andra åtgärder som att tvätta händerna och hålla avstånd.  

 

Här hittar du 12 snygga munskydd i tyg: 

1. Munskydd i silke 

Munskydd i silke.

Munskyddet från Slip är gjort i 100 % siden och har ett foder i 100 % bomull. Det är tvättbart i maskin. Mer info och köp här (länk till Farfetch.)  

2. Munskydd från Tommy Hilfiger 

Tommy Hilfiger munskydd

Flera amerikanska klädmärken var snabba på att göra munskydd i olika modeller. Som här från Tommy Hilfigers märke Tommy Jeans, i ikoniska färgerna rött och vitt. Tommy Jeans, ansiktsmask med flagglogga. Mer info och köp här (länk till Asos.)  

3. Munskydd i ekologisk bomull 

Munskydd i ekologiskt bomull.

Munskydd i militärgrönt och tillverkat i ekologisk bomull. 1 lager tyg som lever upp till EU:s standard när det gäller vävda tyger i munskydd. Har elastiska band för öronen. Munskydd, 7X17 cm. Mer info och köp här (länk till Cubus). 

4. Munskydd i tyg från By Malene Birger 

Munskydd från By Malene Birger

Danska By Malene Birger har lanserat ett munskydd i tyg i signaturmönstret Safro i svart och brunt. Kan kompletteras med ett så kallat PM2.5-filter i en ficka i masken. Mer info och köp här (länk till Wakakuu.)  

5. Mönstrat munskydd från Emilio Pucci 

Munskydd från Emilio Pucci

Munskydd behöver så klart inte vara enfärgade! Här är en färgglad variant från Emilio Pucci som verkligen piggar upp! Gjord i polyamid. Mer info och köp här (länk till Farfetch). 


Munskydd under Paris modevecka hösten 2020. Foto: Stefan Knauser/Jason Lloyd-Evans

6. Munskydd i praktiskt flerpack

Chantelle munskydd Foto:

Munskydd i praktiskt multi-pack från Chantelle Lingere Lab. Kommer i ett paket om 5 stycken och är tillverkade grå i bomull och varje skydd har 3 lager tyg. Tvättbara i 60 grader. Mer info och köp här (länk till Åhléns). 

7. Munskydd i 3-pack 

Munskydd från Becksöndergaard.

Munskydd i 3-pack i tyg - 3 lager - som är veckat och som kan vecklas ut för att passa över mun och näsa. Kommer från Becksöndergaard, i 3 olika färger och är tvättbara. Mer info och köp här (länk till Åhléns.)  

8. Munskydd med bling 

Carvela munskydd med bling.

Munskydd som passar den festliga vintersäsongen? Kurt Geiger Carvela har en kul version i midnattsblått och med glittrande stenar, Jewelled face mask, som handtvättas. Mer info och köp här (länk till Kurt Geiger.)  

9. Leopardmönstrat munskydd

Munskydd Dolce & Gabbana.

Dolce & Gabbana kan man alltid lita på när det kommer till djurprints! Och här är deras version av ett munskydd i leopardmönstrad polyester och spandex, och med ett foder i bomull. Tvättas i maskin. Mer info och köp här (länk till Farfetch.) 

10. Munskydd från Balmain 

Munskydd Balmain.

Munskyddet är i stickad bomullsmix med en stor logga framtill som även syns på insidan. Är tvättbar och mäter 14X 18 cm. Balmain, stickat munskydd. Mer info och köp här (länk till Farfetch).  

11. Munskydd från Svenskt Tenn  

Munskydd Svenskt Tenn.

Svenskt Tenn har också munskydd, gjorda i Estrid Erikssons kända elefantmönster. Kommer i flera färger och är gjorda i 100 % bomull. Mer info och köp här (länk till Svenskt Tenn.)  

12. Märkesmunskydd från Louis Vuitton 

Munskydd Louis Vuitton

Munskyddet från Louis Vuitton kommer i ett set tillsammans med en bandana som man bär runt halsen. Monogram tapestry bandana & mask set är tillverkat i bomull och har elastiska öronsnören som går att reglera. Mer info och köp här (länk till Louis Vuitton). 

Läs mer: Snyggaste röda julklänningarna till jul!  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård & doftljus. Köp nu!