10 vårtrender från Stockholms modevecka

Modeveckan är slut för den här gången och det är dags att sammanfatta nästa säsongs trender. Nyfiken på vårens svenska mode? Damernas.se listar 10 trender från Stockholms modevecka efter klicket. 

1. LångklänningSvepande klänningar syntes överallt på Stockholms modevecka. Enkla, långa och otroligt vackra.
Tiger of Sweden, Busnel, Diana Orving, Filippa K, Dagmar

2. TransparensTransparenta kjolar, transparenta klänningar och transparenta blusar. I vår är det genomskinligt som gäller. I alla fall om du frågar Nhu Duong, Mes Dames, Ida Sjöstedt, Hernandez Cornet och Diana Orving. 

3. Dressade byxor

Dressade byxor – gärna i siden – ska sitta på var modeben våren 2012. Antingen avsmalnande eller vida. Tunt och elegant är ledorden. 

Stylein, Tiger of Sweden, Maria Nordström, J. Lindeberg, Busnel

4. MönsterMönstertrenden fortsätter! Liksom i höstens mode tar mönstren för sig på vårsäsongen, och man kan lätt bära mönster från topp till tå.

Tiger of Swede, Filippa K, Hope, Stylein, Ida Sjöstedt

5. BeigeVårens färgskala på den svenska modehimlen var allt annat än maximalistisk. Svart, vitt och grått var flitigt återkommande. Men mest poppis var ... beige. 

Altewai.Saome, Fadi el Khoury, Filippa K, Diana Orving, Dagmar 

6. ByxdressarByxdressen håller sitt stadiga tag om modevärlden – så även i det svenska modet. Låt den sitta tajt som hos Stylein eller löst, svepande som hos Tiger of Sweden. 

Stylein, Tiger of Sweden, Mayla, Hernandez Cornet, Norrback

7. Gult

Bland alla monokroma färger finns en lurig och flirtig uppstickare: gult! Syns hos Hope, Dagmar, Mes Dames, Stylein och Tiger of Sweden. 

8. GliporHud sticker ut lite var stans på vårens modescen. Armbågar, knän och solarplexus ska synas. 

The Local Firm, BACK, Maria Nordström, Hernandez Cornet, Stylein

9. FuturistiskPlast och silverfärgade material har en klar plats i vårens svenska mode 2013. Antingen ett helt plagg som hos Hernandez Cornet, eller i form av ett skärp som hos Carin Wester. 

Hernandez Cornet, Hope, Maria Nordström, Carin Wester, Cheap Monday

10. BoxigtBoxigt och fyrkantigt – så ser vårens silhuett ut. Det ska vara stort på överkroppen. Och ja, bomberjackan är vårens it-jacka. 

Altewai.Saome, Dagmar, Maria Nordström, Nhu Duong, Carin Wester

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!