19 ikoniska kvinnor att hylla på Internationella kvinnodagen

Coco Chanel, Kate Moss, Isabella Blow, Jackie Kennedy, Grace Jones, Grace Kelly, Twiggy ... de har inspirerat, revolterat och satt stilbildande avtryck. I senaste DV Mode hyllar vi 19 kvinnor som med mod och passion säkrat en plats i modets hall of fame. Några av dem har vi träffat, andra har vi låtit moderedaktionen tolka i en hyllning till vår tids stora stilikoner. Här på damernas.se får du en smygtitt på hur vår moderedaktion tolkat Jackie Kennedy och Isabella Blow.

Jackie Kennedy (1929 – 1994) fyllde Vita huset  med sin elegans á la Audrey Hepburn.  Stora pärlor, sportwear, vippiga kjolar och Chanel-jackor är några av de plagg som präglade hennes vackra stil.  

Tidningsredaktören och stylisten Isabella Blow (1957 – 2007) hade ett sällsynt öga för stil och syntes allt som oftast i Treacy-hatt och Blahnik-klackar.

Foto: Fredrik Wannerstedt
Ikonerna tolkade av: Lisa Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + Clarins produkter & necessär. Köp nu!