Artikeln innehåller annonslänkar

Foto: Gina Tricot

Se Gina Tricots kollektion med Aéryne – gjord av överblivna tyger

En kollektion gjord av överblivna tyger, med olika antal plagg av varje style beroende på hur mycket tyg det funnits tillhanda, som dessutom är snygg och modern? Låter som en arbetsmodell som alla borde arbeta efter, enligt oss. Spana in Gina Tricots nytänkande samarbete med märket Aéryne!

Svenska Siri Vikman är hjärnan och hjärtat bakom det hajpade märket Aéryne, som grundades 2015 och nominerades till Damernas Världs prestigefyllda pris Guldknappen 2018. Aéryne gör sina kollektioner i Paris och deras design är en mix av den obesvärade skandinaviska enkelheten och den parisiska självsäkra individualismen. Man har sedan starten stöttat kvinnliga välgörenhetsorganisationer och Aéryne arbetar även med konceptet on demand: plagg som endast tillverkas när någon vill köpa dem, gjorda av 100 procents överblivna tyger. Och dessutom till överkomliga priset. Vi säger bara heja, heja till företag som Aéryne!

Nu slår Aéryne sina påsar samman med svenska kedjan Gina Tricot. Den nya samarbetskollektionen är gjord av handplockade överblivna tyger och varje plagg är unikt. Man har alltså inte producerat några nya material utan bara tagit vara på redan befintliga. Antalet plagg av varje style är begränsat och finns i det antal som det funnits tyger att producera med. Kollektionen genomsyras av klassiska plagg som kostymen och trendplagg som den draperade klänningen med hög krage. En brosch med ett kors och pärlor som ska symbolera kvinnlig styrka och mångfald är återkommande i kollektionsbilderna då den stylats på de flesta plaggen. Färgskalan går i rosa, beige, mint, grön och svart.

— Vi träffade Siri under Köpenhamn fashion week och det var då idén kom upp om att vi skulle skapa något nytt tillsammans, med ett mer cirkulärt mode i åtanke. Våra grundvärderingar är väldigt lika och det kändes helt rätt att ta fram en mer hållbar kollektion som dessutom hyllar kvinnor. Siri är en fantastisk tjej som har koll på läget och vet hur hon ska boosta andra tjejer. Hon driver sitt eget varumärke i Paris och är en sann förebild som visar att inga drömmar är för stora, säger Anna Appelqvist, New Business Director på Gina Tricot.

– Det har varit ett fantastiskt roligt samarbete, hela vägen från idé till verklighet. Inspirationen till kollektionen hämtas av kvinnliga förebilder från historiens ”Fempire”, kvinnor som banat vägen för oss. Jag är extra förtjust i vår fina brosch! Att producera on-demand eller med leftover fabrics, är ett koncept vi tror är framtiden för mode, säger Siri Vikman, CEO & Designer, Aéryne.

Den limiterade kollektionen släpps på Gina Tricots hemsida och i sju utvalda butiker den 10 oktober.

LÄS MER: Hyllade designern Selam Fessahaye släpper kollektion med Monki 

Se plaggen från Aéryne x Gina Tricot

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Gina Tricot

 

Foto: Damernas Värld

 

Foto: Gina Tricot

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!