Babba Canales frontar Lindex stickade höstkollektion – se plaggen här

Svenska Babba Canales är en av världens mest lovande talanger enligt amerikanska affärstidningen Forbes. Med flera chefspositioner bakom sig och en egenstartad byrå innan hon ens fyllt 27 år är hon en av de framgångsrika kvinnor som frontar Lindex höst 2017. Här avslöjar hon sina personliga favoriter i nya kollektionen Babba by Lindex – och hur hon tagit sig dit hon är i dag.

På ett hotellrum till största del möblerat av klädställningar och väskor med smink och hårprodukter har 

Barbara "Babba" Canales slagit sig ner i en soffa med hunden Blue hoppandes runt fötterna. Det blir en kort paus i en heldag av plåtning. Babba lutar sig tillbaka och lägger sin lugg, som blivit hennes signaturlook, till rätta.

Den grovstickade tröjan är ett av Babbas favoritplagg i nya kolletionen. Även mössan och halsduken är från Babba by Lindex.

Berätta, varför vi är här?

– Lindex hörde av sig till mig och frågade om jag ville vara med i deras höstkampanj för deras stickade kollektion. Jag tyckte att det lät spännande, men blev också lite förvånad då jag inte är någon modell. Men de förklarade att denna kampanj handlar om att lyfta fram riktiga kvinnor, och att de ville att jag, som affärskvinna, skulle representera Sverige.

Jag är egentligen en ganska vanlig tjej som gör karriär och försöker ha roligt på vägen.

Tre influencers från Sverige, Norge och England har valts ut till kampanjen, just på grund av deras karaktär och personlighet.

– Min fråga om jag ska vara med på bild är alltid "får jag le?". Jag är inte så bra på att vara seriös men då sa de att det är ju just du som ska komma fram som person. Det känns väldigt roligt och uppfriskande med ett stort modemärke som vill göra något annorlunda och porträttera riktiga kvinnor.

Vem är du?

– Jag bor i New York nu, men bodde i Stockholm i många år innan jag flyttade. Jag är egentligen en ganska vanlig tjej som gör karriär och försöker ha roligt på vägen. Mest erkänd i Sverige är jag kanske för min tid på Uber som jag var med och lanserade på den svenska marknaden, en marknad som blev den snabbast växande marknaden för Uber.

Jag trivs som bäst när jag inte riktigt vet vad jag håller på med.

Även om Babba Canales säger att hon är en "vanlig tjej" från Kristianstad, är hon allt annat än ordinär. Hennes karriär har tagit henne till Stockholm, Berlin och nu New York där hon startat marknadsföringsbyrån By Babba.

– Jag trivs som bäst när jag inte riktigt vet vad jag håller på med, lite "vad har jag gett mig in på? Nu måste jag verkligen lära mig snabbt", det är det jag tycker allra mest om.

Båtringad tröja och plisserad kjol från Babba by Lindex. Kjolen är också en av Babbas personliga favoriter i kollektionen.

Förra året utsågs Babba till en av de mest lovande talangerna under 30 av den amerikanska affärstidningen Forbes.

– Jag var tvungen att sätta mig ner på en stol när jag fick höra det. Det är en lista jag själv har följt noga så det var extremt ärofullt.

Har det varit ett mål att komma med på listan?

– Det har aldrig varit ett självändamål i sig. Ibland får jag mail från folk som skriver "Hej, såg att du var listad på Forbes, det är min dröm, hur gör man?" och då tänker jag vilken jobbig dröm, det är ju inget man kan kontrollera. Jag att det är bättre att ha målsättningar som ligger i ens egna händer och fokusera på de bitar man faktiskt kan kontrollera. Man ska inte lägga så stor vikt vid utmärkelser.

Om man fokuserar på att må bra och ha roligt blir man ofta bäst.

Har du några tips till unga tjejer som vill slå sig fram?

– Jag tror att man måste börja med en grund som handlar om att vara tacksam för det man har. Jag tror att i många fall kommer osäkerhet och olycka när man jämför sig mycket med andra. Sen tror jag också att man måste komma ihåg att det inte handlar om slutmålet, utan det handlar om resan. Man ska se till att man trivs och utvecklat istället för att fokusera på titlar och utmärkelser. Om man fokuserar på att må bra och ha roligt blir man ofta bäst, man är ju bäst på det man tycker är kul.

Har du alltid vetat vad du tycker är kul?

– Nej, däremot har jag varit väldigt duktig på att rannsaka mig själv när jag inte trivs. Är det företaget, arbetsuppgifterna eller är det chefen som får mig att vantrivas? Samma sak gäller när man är på en plats som man faktiskt trivs på. Jag definierade för mig själv varför jag kände mig lycklig på Uber fastän mina arbetsuppgifter innebar allt från att koka kaffe till att svara på ett supportmail, och nyckeln till att jag trivdes så bra var att jag kände ägarskap.

ANNONS

Babba Canales om fem år?

– I New York, förhoppningsvis, jag kommer vara där så länge jag har råd. Jag älskar det! Jag ser mig med min man, och jag tror vi har ett sommarställe utanför New York. Jag tror jag driver en startup med fokus på socialt ansvar. Jag brinner för djurs rätt, jag är en stor förespråkare av att adoptera djur. Jag brinner också för kvinnor, att framhäva kvinnor. Sedan är hållbart mode en stor del för mig. Min nästa grej är att driva ett bolag som har som grund att göra världen till en bättre plats.

Babba by Lindex – se kollektionen här:

ANNONS

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!