Beckmanselever tolkar årets Nobelpristagare

Under september månad presenterade vi på Damernas.se, Beckmans designsamarbete med modekedjan Weekday. Nu i oktober är det dags för skolan att dra igång ytterligare ett. Den anrika designskolan samarbetar härnäst med Nobelmuseet.

Tanken är att modestudenterna på skolan ska tolka årets Nobelpristagare. Årets första vinnare presenteras under nästa vecka. Då får man veta vilka som kammat hem pris i kategorierna fysik, kemi och ekonomi.   

– För Beckmans Designhögskola är samarbetet med Nobelmuseet en chans att lyfta fram den forskande aspekten av modeskapandet. Det är också ett tillfälle att relatera till andra områden, och komma i kontakt med framstående personer inom andra områden, säger Göran Sundberg, lektor vid Beckmans i ett pressmeddelande. 

De är sex vinnare som ska tolkas och resultatet kommer att ställas ut på Nobelmuseet. Namnet på utställningen är Fashion Innovation 2.0 – Beckmans College of Design interprets the Nobel prize och visas mellan den 4 december 2012 och 20 januari 2013. Visst låter det spännande? 

Foto: Nobelmuseet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!