Carin Wester samlar favoriterna i jubileumskollektion

Varumärket Carin Wester fyller 10 år och firar med att göra en jubileumskollektion som hyllning till märkets mest framgångsrika kreationer. Vi passade på att ta en liten pratstund med Carin Wester.

Vad roligt med en jubileumskollektion! Vad har inspirerat den här kollektionen?

– Den är en mix av mina tidigare kollektioner där vi gått igenom hela vårt arkiv samt gamla modevisningar för att få fram dom bästa plaggen. Vi har använt oss av flest referenser från Aw11 kollektionen som var inspirerad av Hitchkock, där fanns till exempel vårt fågel-print som vi gjort i en ny färgskala där byx-settet är min favorit.

 Hur kom det sig att just höstkollektionen 2011 blev en favorit?

– Det var en säsong då jag hade mycket inspiration från filmer och läste mycket. Det är en tidlös kollektion och jag använder fortfarande många av plaggen. I jubileumskollektionen var det just tidlösheten i designen som jag ville framhäva lite extra.

På 10 år måste du hunnit designa många plagg, hur visste du vilka du ville lyfta nu igen?

– Genom åren är det många kunder som har hört av sig till oss och i arbetet med den här kollektionen har jag gått tillbaka och tittat på de mailen. Det kan vara frågor om ett plagg finns kvar i lager, om en favoritbyxa kommer i ett nytt material eller om ett tryck ska återkomma. Att göra något som man vet kommer att uppskattas av kunderna känns extra roligt.

Har du några personliga favoriter från dina 10 år som designer?

– Jag är väldigt förtjust i Ottil klänningen från 2011, det är en klänning i crepe med öppen rygg. Den plockas ofta fram när jag ska på fest och har funnits både som mönstrad och enfärgad. För denna kollektion gör vi den i svart crepe.

Är det något av plaggen som har en speciell koppling till Damernas Värld?

– Ja, vi har naturligtvis med ett av våra plagg från Guldknappen, en konformad kappa med höga slitsar som öppnade vinnarvisningen 2009. I den kollektionen gjordes kappan i vit ull, för jubileumskollektionen gör vi den i grå melerad bouclé.

Kollektionen kommer att säljas i en pop-up yta på NK i Stockholm från den 5 november och på NK Designers i Göteborg från den 6 november, fram till 30 november 2014. Vill du passa på att träffa Carin Wester kan du passa på att gå dit mellan klockan 12 och 16 vid öppningen, då kommer hon att finnas på plats och kreera blombuketter till kunderna.

– Jag har alltid sagt att om jag inte jobbade med mode skulle jag äga en liten blomsterbutik, blommor gör mig lugn och lycklig. Denna passion startade när jag fick arbeta extra med min mormor i blomsteraffär under julen då jag var ung. När vi började skissa på olika events för NK kändes detta som ett naturligt steg, då vi också använder blommor som huvudtema för hela samarbetet. Pop-up ytan kommer även att smyckas med blommor, detta för att skapa en mer personlig och naturlig känsla till kollektionen.

Här nedan kan du se plaggen i kollektionen:  

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!