Carin "Working girl" Wester

Carin Wester är kvinnan som skapar plagg till sig och sina vänner. År 2003 startade hon klädmärket och i dag säljs hennes kollektioner i över 15 länder. Under måndagen visade hon upp sin vår- och sommarkollektion för 2013. En visning med öppna dörrar. Damernas.se passade på att ta en liten pratstund med den uppskattade designern.Vad kommer vi att få se från Carin Wester ss13?– Jag har byggt den här kollektionen utifrån mig själv. En karriärkvinna som stannar hemma i storstaden på sommaren. En kvinna som kombinerar arbete med ledighet. Resultatet blev en välklädd, dressad kollektion med olika grundoutfits som går att förändra genom små detaljer.  Vad har du inspirerats av när du skapat dessa plagg?–  Kollektionen är inspirerad av 80-talsfilmen Working girl,  med Melanie Griffith och Sigourney Weaver. Jag råkade bara se filmen av en slump och tyckte det var roligt att bygga en garderob utifrån den. Jag har jobbat mycket med shorts och kavaj i kombination. Det är ju en 80-tals grej, men vi har gjort den i en modernare tappning.Är det viktigt för dig att allmänheten kan ta del av dina visningar?– Visningarna streamas direkt och all media finns på plats, så det finns egentligen ingen anledning att hålla visningen stängd för konsumenten. Kläderna är ju till för dem. Klart att de ska få se vad vi kommer trycka på nästa säsong. 

 Hur ser framtiden ut för klädföretaget Carin Wester?– Jag hoppas att vi har vuxit och fått större möjlighet att utveckla oss organisationsmässigt och ekonomiskt. Förhoppningen är att vi tagit ett större kliv ut i världen. Vi finns ju redan på massor av platser, men ju bredare, desto roligare blir det. Jag blir fortfarande väldigt glad när jag ser folk på stan som bär mina plagg, trots att jag designat kläder ett bra tag nu.

Se bilder från Carin Westers visning här

Foto: Kristian Löveborg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!