Chefredaktör Jonna Bergh ger sina bästa tips för en monokrom sensommarlook.
Chefredaktör Jonna Bergh ger sina bästa tips för en monokrom sensommarlook. Foto: Getty Images/Montage

Chefredaktören: ”Så stylar du en monokrom look – utan att det blir trist”

Chefredaktör Jonna Bergh tipsar om hur du stylar en monokrom look med finess – så den blir elegant istället för trist och tråkig.

Vad sägs om att möta sensommaren i en elegant monokrom look? Här delar jag med mig av mina bästa knep för att göra looken komplett.

LÄS OCKSÅ: Chefredaktören: ”Sju snabba stylingtips som lyfter din outfit på direkten”

Monokromt med finess

För det mesta blir resultatet elegant när du väljer att klä dig i en enda färg. Men det finns fallgropar, som att det kan bli lite tråkigt. Genom att blanda material och nyanser undviker du det. Prova lätt transparenta byxor, som de Apollonia van Ravenstein bär på bilden, med en mer täckande överdel. Eller som jag väljer – blanda olika nyanser av vitt och off white. Då blir det genast roligare.

Jacka från Wera Stockholm, Byxor från House of Dagmar, Skärp från Hermès. Foto: Getty Images/Montage

LÄS OCKSÅ: Chefredaktören: ”Så inspireras jag av prinsesasn Stephanie av Monaco i min sommarstil”

Våga bära jumpsuit

Att klä sig i jumpsuit är ett annat sätt att göra den monokroma looken lite festligare, och det är ju ett roligt alternativ till klänning. Jag vet att många är lite rädda för jumpsuiten, men väljer du en som inte är så tajt, och kanske i ett material som inte är glansigt och lite tjockare, så kan jag nästan lova att du kommer att trivas. 1974 plåtades modellen Beska Sorensen i denna blå outfit nedan – väl värd att inspireras av än idag.

Jumpsuit från & Other Stories, Jumpsuit från Arket, modellen Beska Sorensen. Foto: Getty Images/Montage

Danska smycken

Danskt mode är hett i hela världen just nu, men danskarna har länge varit väldigt duktiga även på accessoarer. Georg Jensen är ett exempel på ett varumärke som gett oss många designklassiker, inte minst min favoritklocka Vivianna, skapad av svenska Vivianna Torun Bülow-Hübe. Men det finns gott om yngre märken som är otroligt duktiga också – Anni Lu är ett av många.

Klocka från Georg Jensen. Foto: Getty Images/Montage.

Vita skor – ren modekärlek

Vad har du för någon modekärlek du alltid återkommer till? Min är vita skor. Ja, maken till opraktisk kärlek får man leta efter! Jag brukar vara helt okej på att hålla efter dem, och min skomakare hjälper mig att bättra på färgen. Just nu är jag mest sugen på en kilklack – antingen en bekväm i 90-talsstil med remmar eller som en lyxig mule. Vitt nagellack till och jag är klar att ta mig an sensommaren!

Kilklackar från Chanel. Foto: Getty Images/Montage

LÄS OCKSÅ: Chefredaktören: ”Så bär jag beige från topp till tå”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!