Cherrie i samband med sitt andra skivsläpp.
Cherrie i samband med sitt andra skivsläpp. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Cherrie ställer in sin kollektion med kritiserade modemärket

Artisten Cherrie meddelar att hon inte kommer att släppa sin efterlängtade kollektion, som skapats tillsammans med kritiserade modeföretaget Na-kd.

Med anledning av de uppgifter som framkommit om bristande arbetsförhållanden på modeföretaget Na-kd (läs en artikel i Dagens Nyheter kring detta här) har artisten Cherrie meddelat att hon väljer att avbryta sitt samarbete kring den planerade modekollektion som hon skapat tillsammans med företaget och som skulle släppas strax innan jul. 

Jag kan inte stå bakom ett företag som gör något sådant här så det känns bra att avbryta.

På sitt Instagram-konto säger hon att hon arbetat i snart ett år med kollektionen, och sett fram mot att få visa den för sin publik, men att det nu känns omöjligt att gå vidare med hänvisning till de uppgifter som framkommit. 

– Jag älskar den här kollektionen, jag har kämpat för den, jag har kämpat för att ha med tjejer som modeller och som jobbade i bakgrunden och som representerar det jag står för. Men jag kan inte stå bakom ett företag som gör något sådant här så det känns bra att avbryta. Mitt mål med den här kollektionen var att skapa representation. Min önskan var att den skulle sälja slut, för de finns folk som säger att svart inte säljer. Och även fast jag är fett stolt över kollektionen och hur den blev och allt jag kämpade för att skapa … Det är inte värt, jag måste ändå stå för rätt sak.

Se hela Cherries uttalande på hennes Instagramkonto: @chvrrie.

I kommentarsfältet applåderar många följare, även artistkollegor, Cherries ståndpunkt. Den internationellt framångsrika svenska artisten Zara Larsson skriver: 

”Cherrie!!! tro mig, man vill inte jobba med ett företag och sen ångra sig i efterhand. Starkt och rätt att stå på dig! Ser fram emot att supporta allt från din nästa kollektion som du kan stå bakom, för den kommer snart i framtiden, en riktig fkn förebild är du.”

LÄS ÄVEN Författaren Linda Skugge: ”Jag vägrar kompromissa för en relation”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!