Chloé

När Gaby Aghion grundade Chloé 1952 ville hon skapa ett märke med kläder som stod i kontrast mot det stela 50-talsmodet. Mjuka kläder i fina material syddes upp i en linje som hon kallade "Luxury Prêt á Porter". Namnet Chloé var givet, ett namn som precis som kläderna andas värme och feminitet samtidigt som det passade in i det unga, moderna Paris.

Chloé tog snabbt en position på modekartan och har i snart sex decennier hållit fast vid den. Genom åren har celebriteter alltid haft en given plats som modehusets kunder samtidigt som framgångsrika designers haft en plats på designavdelningen. Karl Lagerfeld är ett av de främsta exemplen. Hans långa kjolar och transparenta blusar gav Chloé en ikonisk status och kom att prägla en hel generation på 70-talet. 1997 var det Stella McCartneys tur då hon förde tillbaka Chloés kärnvärden i en design som bäst beskrivs med romantisk streetsyle.

I dag ägs Chloé av Richemont Group och sedan 2008 är det Hannah MacGibbon som är kreativ chef och fortsätter att föra Chloés feminina, eleganta och romantiska design vidare.

Se hela Chloés höst- och vinterkollektion.
Vill du också klä dig i den Chloés snygga stil, Spana in Fixa stilen: Chloé.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!