Dagmar slutar retuschera sina modeller – spana in deras nya kollektion

Från och med sin höstkollektion slutar svenska House of Dagmar att retuschera sina modeller. – Som varumärke känner vi ett stort ansvar att visa upp olika utseenden, säger Kristina Tjäder, creative director på Dagmar.

Den 19 juli lanseras House of Dagmars A/W17-kollektion. Samtidigt slutar företaget att retuschera de modeller de använder i sina kampanjer.

Bakgrunden till initiativet är att Dagmar genom att visa modeller vars utseenden inte redigerats vill ge självförtroende och jobba för att motarbeta osunda ideal.

– Dagmars mål är att stärka kvinnor, vi kände att vi gör motsatsen till det genom att producera bildmaterial som inte visar verkligheten. Vi vill etablera ett annat ideal än en felfri hud och en kropp utan minsta skavank. Det är inte realistiskt, istället vill vi visa en variation av fantastiska kvinnor som är naturligt vackra och som inte har blivit retuscherade, säger Kristina Tjäder.

House of Dagmars höst 2017 – se hela kollektionen här:

[adSpace placement="auto"]

[adSpace placement="auto"]

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!