Foto: IBL

Edward Enninful ny chefredaktör för brittiska Vogue

Edward Enninful, tidigare chefredaktör på W Magazine, har utsetts till chefredaktör för brittiska Vogue. Han efterträder Alexandra Shulman, som avgick i januari efter 25 år som chefredaktör.

Edward Enninful kommer att vara den första manliga chefredaktör som brittiska Vogue haft under sin 100-åriga historia. Enninful är ingen ny bekantskap för Vogues läsare. Före sitt jobb på W Magazine var han medverkande redaktör på både amerikanska Vogue och Vogue Italia, och var bland annat varit ansvarig för Vogue Italias ”Black Issue”, ett nummer som var så framgångsrikt att förlaget tvingades att trycka ytterligare 40 000 exemplar.

Den Ghanafödde Enninful kom in i modevärlden som modell när han var 16 år, och utsågs som 18-åring till moderedaktör för magasinet i-D, vilket gör honom till den yngste moderedaktören någonsin för ett internationellt modemagasin.

Källa: businessoffashion.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!