Artikeln innehåller köplänkar.

Ellos släpper festkollektion med Selam Fessahaye

Selam Fessahaye och Elllos släpper festkollektion våren 2020.

Foto: TT

Selam Fessahaye och Elllos släpper festkollektion våren 2020.

Hon har kallats för Sveriges nya modemirakel och skapar i första hand storslagna plagg till Sveriges mest välklädda kändisar och modeprofiler. Men nu kan alla snart köpa Selam Fessahayes design, i den samarbetskollektion med Ellos som släpps våren 2020.

Ämnen i artikel:

Kanske har du sett Selam Fessahayes stora tyllklänningar eller paljettbeströdda kavajer i storlek XXXL på röda mattor eller andra exklusiva event under de senaste åren. Selam har länge arbetar som stylist och slog igenom som designer under Stockholms modevecka hösten 2018. Hennes nytänkande uttryck har gjort henne till en favorit hos Sabina Ddumba, Seinabo Sey och kronprinsessan Victoria (som burit Selams design vid två tillfällen, senast under Nobelmiddagen 2019).

I höstas släppte Selam sin första samarbetskollektion med klädkedjan Monki (se plaggen här), och nu fortsätter hon med ett nytt samarbete med Ellos till våren 2020. Den här gången ligger festplagg i fokus, och att döma av Selams stil, kan vi troligtvis förvänta oss mycket tyll och transparenta plagg.

– Som designer skapar jag oftast showpieces och galaklänningar för exklusiva, unika tillfällen. Det känns därför fantastiskt kul att jag, tillsammans med Ellos, fått möjligheten att skapa något liknande för en större publik, säger Selam i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Selam Fessahaye är vinnaren av Damernas Världs Knappnålen 2018 

Foto: TT / TT NYHETSBYRÅN / Claudio Bresciani/TT

Kronprinsessan Victoria i klänning designad av Selam Fessahaye under Nobel 2019.

– Genom samarbetet med Selam Fessahaye kan Ellos vidga vyerna och ta nästa stora steg inom mode. Dynamiken mellan en ledande kommersiell mode- och heminredningsaktör som Ellos och en modig och nyskapande designer som Selam är fantastisk och skapar något alldeles särskilt. Vi öppnar upp en unik möjlighet för flera kunder att köpa Selams enastående design, säger Johan Kromer, Assortment director på Ellos.

Kollektionen släpps i april 2020 och säljs exklusivt på Ellos.se.

LÄS MER: Malin Andrén från By Malina om plagget som alla måste ha i garderoben 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!