Expertens 9 bästa stiltips — för en garderob som håller över åren

Foto: IBL

Att hitta sin egna klädstil kan vara lättare sagt än gjort. Kanske har du aldrig riktigt känt att du har en personlig stil? Eller kanske har känslan av att du tappat bort din stil infunnit sig när livet förändrats? Stilexperten Lisa Rogalin delar med sig av nio säkra tips som hjälper dig på vägen tillbaka till din bästa stil-jag.

Lisa Rogalin

 är stilexpert och driver NK Personal Shopping samt NK Beauty Lounge i Stockholm. Till Damernas Värld delar hon med sig av sina bästa stiltips för en strukturerad garderob.

1. Alla har en egen stil ta tid att hitta din

Först och främst, alla har en personlig stil. Stil kommer inifrån och ut och är en reflektion av din personlighet. Det gäller bara att lära sig hur du plockar fram just din egen stilkänsla. Det är viktigt att du trivs i din stil och att du inte känner dig utklädd.

2. Ha en året runt-garderob

Investera i plagg som inte är säsongsbetonade, utan fungerar såväl vinter som höst och vår. Nyckelplagg som den vita skjortan, de raka jeansen och ullkoftan kan justeras beroende på säsong.

Tre nyckelplagg som alltid håller:

1. Dubbelknäppt kavaj från Stylein. Läs mer och köp här.

2. Skinnboots från Tommy Hilfiger. Läs mer och köp här.

3. Stickad tröja från Lindex. Läs mer och köp här.

3. Gå en stilkurs

Att hitta den rätta basgarderoben kan vara enklare sagt än gjort. En stilkurs kan vara väl investerade pengar då en expert inom området hjälper dig att ta fram just din personliga stil.

4. Shoppa smartare

Inför varje säsong bör du göra en garderobsinventering och sedan göra upp en plan för vad du verkligen behöver. Skriv ned din lista och håll dig sedan till den när du ska ut och shoppa.

Foto: hruthruet

Lisa Rogalin jobbar som stylist och driver personal shopping-avdelningen på NK i Stockholm.

Undvik spontanköp och att småshoppa plagg då och då. Då blir det lätt så att du omedvetet skapar en svårmatchad garderob. Prova istället att shoppa säsongens nya inköp vid ett enda tillfälle, så får du istället en lättmatchad garderob. Att ta hjälp av en professionell personal shopper är ett annat tips, som hjälper dig med en garderob som håller över åren.

5 snabba tips för att hitta din personliga stil

1. Tänk igenom vad du trivs bäst i för plagg. Håll dig till dessa.

2. Fundera på om du har någon stilförebild. Inspireras av andra!

3. Skriv ner 3 av dina egenskaper som du gillar och som du vill ska återspeglas i din stil.

4. Titta inte på vad som är snyggt på andra! Vi alla är individuella och något som är snyggt på din granne behöver inte vara snyggt på dig – och vice versa!

5. Var nöjd med din kroppsform och hitta plagg som passar dig!

LÄS MER: Höstmode 2018 - säsongens viktigaste plagg, mönster och trender

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 165 000 kvinnor - läs Damernas Värld! Se erbjudande!