Shoppa med rent samvete – allt om nya sajten Fair-a-porter

Fair-a-porter.com är en shoppingsajt startad av den tyska modejournalisten Alex Bohn. Här ska du kunna shoppa mode och veta att det du köper är etiskt producerat.

Varför startade du fair-a-porter?

– Jag har jobbat som modejournalist i många år och älskat alla historier kring inspirationen för olika kollektioner.Men man missar att tala om dem som faktiskt gör våra kläder. Många av dem jobbar under dåliga förhållanden, men absolut inte alla. Med fair-a-porter är hela historien kring ett plagg transparent, från designerns inspiration till produktionen.

Vad är övriga kriterier för att vara etisk?

– Det ska vara tillverkat av högkvalitativa material och genom skickligt hantverk. Hållbarheten i tillverkningsprocessen är också viktig. Där spelar faktorer som reducerad vattenkonsumtion, giftfri behandling av materialen och avfallshantering en stor roll. Själva materialen ska också vara certifierat ekologiska och djurfria. Vi tittar också på möjligheten att följa hela produktionskedjan.

LÄS OCKSÅ: Mindre päls och mer miljötänk – modebranschen sänker tempot

Vad är speciellt med just ditt koncept?

– Jag vill inte tumma på modegraden, för det går att handla etiskt utan att det ska behöva vara stickade sockar och konstigt mössor. Men det är en djungel att hitta rätt i vad som är vad bland etiskt mode. Fair-a-porter gör det lättare.

Vill du få mer härlig modeinspiration direkt i ditt flöde? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Av: Nadia Kandil och Veronica Henriksson

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 5 2016. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande artiklar kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!