5 plagg som måste finnas i en basgarderob enligt Anna Wintour

Vogues chefredaktör Anna Wintour svarar på frågan: Vilka fem basplagg bör jag ha i min garderob?

I det digitala programmet Go ask Anna besvarar Vogues legendariska chefredaktör Anna Wintour frågan: "Vilka fem basplagg måste jag ha i min garderob?" med ett informativt såväl som inspirerande svar.

Wintour menar att det är särskilt viktigt att ha en bra uppbyggd basgarderob om du "är en kvinna on-the-go, som kanske reser mycket eller har ett stressigt jobb och inte vill göra några modemisstag".

De första fyra plaggen hon listar är klassiker: en baströja, klassiska byxor eller kjol, en baskappa och "skor som du älskar, oavsett om det är sneakers eller flats".

LÄS MER: Guide – Så bygger du en komplett basgarderob

Det femte måste-ha-plagget enligt Anna Wintour, är däremot mer oväntat:

"Det är också väldigt viktigt att ha någonting som är roligt, sticker ut och får dig att känna dig fantastisk! Om man har råd tycker jag att man ska satsa på ett spektakulärt smycke! Det är det mest upplyftande plagg en kvinna kan äga, enligt mig."

Här är hela klippet, där Anna förutom basgarderoben, även pratar om Rihannas stil, vem som är hennes favoritmodell och hur viktigt det är med bekvämlighet.

5 basplagg alla bör ha i garderoben, enligt Anna Wintour

BASPLAGG 1:
Baströja  

En baströja är det där plagget som följer med dig överallt - och som du kan ha varje dag utan att tröttna. Svart är alltid ett säkert kort, och vi älskar den här baströjan i ullmix från By Malene Birger. Silhuetten är modern, lätt genrös och med sitsar i sidorna, och även stickningen ger tröjan karaktär utan att ta för sig för mycket för en baströja. Den lilla ståkragen är både skön och smickrande. Finns även i grått

Tröja i ullmix från By Malene Birger. Mer info och köp här (länk till Wakauu). 

Baströja från by Malene Birger.

BASPLAGG 2:
Klassiska byxor eller kjol

Klassiska byxor i slacksmodell är alltid en byxa som funkar – såväl på sommaren som på vintern. Smickrande och avslappnat elegant – en byxa som levererar varje dag. Och överväg mörkt blått i stället för svart, mörkt blått är ofta än mer smickrande och något mjukare än svart. Dessa klassiska byxor från Filippa K varken skrynklar eller krymper. Finns även i elegant vitt och svart. 

Byxa av lyxig och hållbar triacetat från Filippa K. Mer info och köp här (länk till Filippa K).  

En klassisk kjol i smickrande modell förhöjer självklart elegansen i varje garderob. Den här typen av kjol, denna från Cos, smickrar de flesta och ger med sin fina struktur ett klassiskt modernt uttryck. Ljuvlig! 

Kjol i bomull från Cos. Mer info och köp här (länk till Cos). 

Kjol från Cos.

BASPLAGG 3:
Baskappa 

En skön och klassisk baskappa är en mycket bra investering där tanken är att när du väl gjort den så har du den och behöver inte göra den igen på många år. Vi älskar en klassisk modell med bälte som du sveper om dig eller låter hänga öppen som den här baskappan från Arket.  

Baskappa av ull/alpacka från Arket. Mer info och köp här (länk till Arket).  

Baskappa från Arket.

BASPLAGG 4:
Skor som du älskar

Ankelboots med en smickrande och bekväm klack är en bra bassko som fungerar i de flesta tillfällen. Vita skor kanske inte alltid är så praktiskt, men oj så snyggt, men den här fina modellen med trendigt rak tå från & Other Stories finns även i svart

Ankelboots från & Other Stories.

BASPLAGG 5:
Ett spektakulärt smycke

När man tänker på spektakulära smycken så ser man ofta ett stort halsband framför sig, och det ska sägas att Anna Wintour älskar sådana, men för vardagen är faktiskt kanske ett armband ett smartare val. Det kan också vara spektakulärt, som det här från Edblad, men något mer subtilt. Och du kan välja att låta det skymta under en ärm eller lägga det över din tröja om du vill låta det skina! 

Armband av rostfritt stål från Edblad. Mer info och köp här (länk till Edblad).  

Armband från Edblad

 

LÄS OCKSÅ:

8 stilrena vita skjortor (ett måste i basgarderoben!) 

14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!