Filippa K firar 25 år med 90 tals-inspirerad kollektion

1993 släppte Filippa Knutsson sin debutkollektion vilken följts av 25 år med en självklar plats på Sveriges modescen. Med tidlösa klassiker i bagaget släpper Filippa K nu en ny denimkollektion, med inspiration från varumärkets 90 tals-kollektioner.

Filippa K återvänder till sina rötter och återlanserar sina ikoniska strechjeans i en kollektion som tagit inspiration från varumärkets 90 tals-stil och svenska arv. Kollektionen FK Jeans består av nio plagg i två denimnyanser för kvinnor och män med klassisk design för basgarderoben.

Filippa K skapade rubriker när de valde att återvända till Stockholms modevecka vintern 2018 och nu tar man ytterligare ett steg närmre de svenska rötterna.

– Det jag kan addera till jeansvärlden är ett kvinnligt perspektiv; denimindustrin är idag främst driven av män. Jag ville skapa jeans som passar dagens kvinnor, och den här kollektionen representerar varför vi startade Filippa K från början; för att förenkla människors vardag genom att göra klädvalet mindre komplicerat, säger 

Filippa Knutsson, grundare och Creative Director.

LÄS MER: Marie Antoinettes smycken legat dolda i 200 år – nu auktioneras de ut

Kollektionen släpptes 31 oktober och finns tillgänglig att köpa i utvalda butiker och online.

LÄS MER: Varm och stilsäker! 7 fuskpälsar redaktionen vill klicka hem redan nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!