Följ med moderedaktionen på Köpenhamns modevecka

Just nu går startskottet för en månad fylld med härligt vår- och sommarmode inför 2014. Köpenhamns modevecka är först ut i en nära två månader lång modefrossa i kommande trender. Damernas världs moderedaktion är givetvis på plats och våra moderedaktörer Fia Tegnér och Lisa Pettersson passade på att skickade hem en första rapport från visningarna. 

Vad har ni fått för första intryck av vår- och sommarmodet 2014?

– Än så länge har vi sett fem visningar, men baserat på det vi har sett så är det mycket mocka och tvättat siden. I form av plagg har vi sett mycket shorts och många har en sportig touch på sina visningar. I form av mönsterbilder ser vi även mycket leopardmönstrat.

Har ni sett några kollektioner som utmärkt sig?

– Ja, favoriterna so far är Anne Sofie Madsen och Baum und Pferdgarten

Hur skiljer sig Köpenhamns modevecka från de andra?

– För oss skiljer sig den danska modeveckan på så sätt att vi även går på mässan Gallery. Det är en viktig mässa för oss då vi får möjlighet att se, klämma och känna på väldigt många kollektioner.

Vill du se Martina, Fia och Lisas rapportering direkt från modemässan Gallery kan du följa dem via Damernas Värld på instagram @damernasvarld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + solskydd & necessär för endast 199 kr. Köp nu!