Gerillavisning med Grettve

Arkitekten, musikern, möbeldesignern och modeskaparen Jenny Grettve håller sig borta från de senaste trenderna. Hennes drömmar har alltid lett henne in på rätt spår. Spåren är många och hennes kreativitet verkar inte ha några gränser. Den senaste klädkollektion har inspirerats av kompositören Clara Schumanns livsöde.  Damernas.se ringde upp Jenny Grettve för att prata om våren 2013.Du har inspirerats av kompositören Clara Schumann när du arbetat med din vår- och sommarkollektion. Berätta!–   Jag är musiker själv och är mycket förtjust i Clara Schumanns stycken. Jag har spelat dem på piano och har inspirerats av henne som person. Jag tänker ofta på hur hennes vardag måste ha sett ut, som änka och mamma till åtta barn. Hon måste varit så skör, men samtidigt så otroligt stark. Det är hennes liv som inspirerat mig att skapa denna kollektion och jag hoppas det syns.

Tidigare i våras anordnade du en uppskattad gerillavisning och nu är det dags igen. Var kommer din förkärlek till just den här typen av visningar ifrån?–    Jag ser inte varför man ska lägga flera hundra tusen kronor på en visning som är över på några minuter. Jag tycker helt enkelt inte att det är sunt. Nej, för mig är det viktigt med en visning som är öppen för alla, som vanliga människor kan ta del av. Nackdelen är ju vädret. Men jag har varit en flitig besökare på alla vädersidor de senaste dagarna. Nu verkar det som om det ska bli sol …

 Vem hoppas du kunna inspirera med din kollektion?–   Man utgår alltid från sig själv när man skapar. Så jag antar att mina plagg inspirerar människor som är som jag. Ganska lugna och … poetiska. Fast det är klart, hade Lady Gaga ringt och bett mig om en outfit hade jag inte sagt nej. 

Är hon lugn och poetisk?–    Nej, inte när hon är ute bland folk och på scenen. Men jag tror att alla har en lugn och poetisk sida. Alla kan bära Jenny Grettve.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!