Här är 78-åringen som frontar Acnes nya kampanj

När Acne presenterar sin Resort 2018-kollektion är det med en riktig stilikon i spetsen. 78-åriga Veruschka von Lehndorff gör comeback som modell – och har själv valt ut sina favoriter i en kollektion som innehåller bland annat jeans, skräddarsytt och läder.

I Acnes nya kollektion syns stentvättade jeans, läderbyxor, bodies och leggings – plagg som varit trendiga flera gånger under Veruschka von Lehndorffs tid i modebranchen.

– Kollektionen består av Acnes Studios arketyper, det är ikoniskt och äkta, därför ville jag arbeta med en ikonisk modell, säger Jonny Johansson, kreativ chef och grundare av Acne Studios.

Acne Studios Resort 2018.

Veruschka von Lehndorff – en ikon med unik historia

Veruschka von Lehndorff föddes 1939 i Kaliningrad och dominerade den internationella modescenen under 60- och 70-talet. Hennes pappa var aktiv i den tyska motståndsrörelsen och avrättades efter att han försökt mörda Adolf Hitler.

Foto: Wikipedia

Som 20-åring upptäcktes Veruschka som modell. Med sina 190 centimeter och vackra drag ville de stora modehusen snabbt samarbeta. Även regissörer och konstnärer fick upp ögonen för Veruschka, som genom åren har arbetat med ikoner som Andy Warhol och Salvador Dali. Under senare tid har Veruschka bland annat varit aktuell i James Bond-filmen Casino Royal.

Som ansiktet utåt för Acne Resort 2018 poserar Veruschka von Lehndorff i plagg hon själv valt ut.

– Vi bad Veruschka välja sina egna favoriter från kollektionen och det var fantastiskt att se den här kvinnan arbeta med sådan spontanitet, säger Jonny Johansson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!