Foto: caoyu36

Här är färgen svenskar helst klär sig i (och färgen vi gillar minst!)

Stämmer det att blått = flott, rött = sött och gult = fult? En ny undersökning ger svar på frågan vilken färg svenskar vill ha på sina kläder.

Undersökningen är gjord av företaget YouGov, på uppdrag av Nivea. Resultatet visar – inte helt oväntat – att svart är den färg svenskar helst klär sig i. 30 procent säger att de känner sig mest attraktiva i svart och många förknippar också färgen med framgång.

LÄS MER: 14 saker du som alltid har svarta kläder garanterat känner igen

Strax efter svart kommer blått i undersökningen, inte heller det särskilt förvånande. 26 procent av de tillfrågade uppger att de känner sig allra snyggast i blå plagg.

Från andraplatsen är det ett stort hopp ner till tredjeplatsen som delas av vitt och rött – en av höstens stora modefärger. Bara 5 procent känner sig som mest attraktiva i de färgerna.

LÄS MER: Inred med färg – lär dig att kombinera kulörer som ett proffs!

På plats fyra kommer färgen brunt, som är favoriten hos 2 procent av de tillfrågade. Femteplatsen, som också är sistaplatsen, delas av orange och gult. Bara 1 procent har de färgerna som sina favoriter.

Med andra ord verkar många hålla med om talesättet "gult är fult" :)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!