Foto: IBL

Här är stylingtjänsten som skickar utvalda looks hem till dig (hejdå provrum!)

Samhället förändras i rask takt och modet hänger på. Ett steg i ledet är effektiviseringen av nätshopping genom online-styling, något Zalon by Zalando tagit vara på.

Ni vet känslan när man scrollar igenom en webbshop med tusentals varor som aldrig verkar ta slut? Fördelen med online-shopping är just det stora utbudet av varor, samlade på ett och samma ställe, men det är lätt hänt att jakten känns överväldigande.

En lösning på problemet kan vara online-styling, en tjänst Zalon by Zalando nyss lanserat på den svenska marknaden. Den kostnadsfria tjänsten besparar dig navigering genom det oändliga utbudet av kläder och erbjuder erfarna modeexperter som tar fram individuellt anpassade outfits för varje kund. Genom Zalon by Zalandos tjänst får man svara på ett frågeformulär om favoritfärger, mönster och materialpreferenser. Man får även flera bildalternativ med olika plagg där man enkelt markerar vad man tycker om eller inte.

LÄS MER: Digitala experten: 5 sätt mode kommer att förändras på i framtiden

Vill man ta det ytterliga ett steg kan man även välja att ladda upp bilder på dig själv, för en komplett färg- och stilanalys av sin personliga stylist.

– Ett stort utbud har alltid varit fördelen med onlineshopping, men det gör det också svårare för kunden att hitta det de söker. Vi såg ett behov av vägledning och kom på idén om en digital stylingtjänst riktad till både män och kvinnor. Att ha en personlig stylist har tidigare varit något exklusivt och få förunnat, men med Zalon kan vi göra det tillgängligt för alla utan att det behöver kosta extra. Vi är glada över att för första gången erbjuda vår service i Sverige, säger Ivo Scherkamp, VD på Zalon by Zalando.

Foto: Getty Images

När man gjort sin stilprofil, antingen till ett specifikt tillfälle eller för att uppdatera garderoben, väljer stylisten ut en eller flera looks som skickas hem till brevlådan. Därefter får man testa looksen, spara de man gillar och skicka tillbaka resten fraktfritt. Inkluderat i paketet kommer ett stilkort, ett sorts personligt brev där stylisten förklarar valet av plaggen med råd om hur de kan stylas.

Säg hej till framtiden!

LÄS MER: Drönare på catwalken och "smarta# klänningar – 5 gånger mode mött teknologi

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxiga produkter från Filorga. Köp nu!