Haute couture från Christian Dior

Coutureveckan i Paris har precis avslutats. En vecka fylld av handgjorda mästerverk och spektakulärt hantverk. Här på Damernas.se bjuder vi på godbitar från veckan som inte kan beskrivas som något annat än en fröjd för modeögat. Låt oss börja med Christian Dior.

Christian Diors nya designer Raf Simons debuterade med en couture-kollektion i höstas och har däremellan hunnit med sin första Prêt-à-porter-kollektion. Och hyllningarna har inte väntat. Sällan har så höga förväntningar infriats på ett sådant sätt. Nu kommer designern med couture-kollektion nummer två. 

Raf Simons läste Christian Diors biografi fann han en kärlek för trädgårdar som han själv delade och nog märktes det under visningen. Raf Simons hade låtit bygga upp en hel trädgård inne i ett stort tält. Där  kryssade modellerna fram mellan välklippta buskage i korta frisyrer som förde tankarna till skådespelerskan Audrey Hepburn. Kollektionen visar både kostymer, byxor, jackor och givetvis mängder av vackra aftonklänningar.

Kika på haute couture på högsta nivå genom att klicka på bilderna nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!