Helmut Newton utställning på Fotografiska

Nu har du chansen att se Helmut Newtons fantastiska fotografier i Stockholm. Fotografiska visar just nu och fram till den 29 september 180 av hans fotografier inom fem teman: mode, naket, porträtt, sex och humor. 

Helmut Newton var en av vår tids mest inflytelserika fotografer. Han fotograferade både mode, kommersiellt och redaktionellt. När han fotograferade ett porträtt ville han inte försköna utan även få med personens fel och brister och var noga med att bara porträttera personer som intresserade honom, exempelvis Sigourney Weaver och Karl Lagerfeld.

Surrealism, färger och skuggor inspirerade Hemlut Newton som fortsatte att fotografera professionellt fram till sin död som 83-åring. Fotografiskas utställning tar en tillbakablick på hans karriär och belyser hans framsteg, vilka med största säkerhet bara kommer att fortsätta inspirera.
Helmut Newton,X-Ray,Van Cleefs&Arpels, FrenchVogue,1994 ©HelmutNewtonEstate
Helmut Newton, Tied-upTorso, Ramatuelle, 1980 ©HelmutNewtonEstate
Helmut Newton, Yves Saint Laurent, RueAubriot, Paris, 1975 ©HelmutNewtonEstate

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!