Hitta dina nya favoritjeans – vi reder ut viktigaste jeansfrågorna

Att hitta de perfekta jeansen är för många ett livslångt projekt, och när vi väl hittar vår favoritmodell håller vi hårt i den. När det vankas ny modesäsong vill vi ändå ha nya och uppdaterade modeller. Louise Lasson är creative director på Weekday och försöker reda ut de viktigaste jeansfrågorna.

Vilka är de hetaste jeanstrenderna till våren 2016?

– Det blir ljusare och mer färg. Vi tror på flera toner av ljusblå tvättar, stentvättat är till exempel stort till våren, för både femficksjeansen och denimjackan i både en överdimensionerad och en klassisk passform. Våra kunder älskar jeans med hög midja, därför kommer två nya modeller, Way som är smala och Extend som är kulotter. Vi kommer även att lansera ett par unisex-jeans, med medelhög midja och lös passform, som jag tror väldigt mycket på, säger Louise Lasson.

Varför tror du att jeans har blivit det klassiska och tidlösa plagget som bärs överallt och funkar vid nästan alla tillfällen?

– Denim är ett av de mest varierande och praktiska material som bara blir finare och skönare ju mer det används. Jeans är basen i garderoben, de har en lång livstid och passar till allt.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du ALDRIG ska slänga (jeans är en av dem!)

Vad ska man tänka på när man köper jeans?

– Komfort och passform är lika viktiga. Det finns inget bättre än att hitta ett par jeans som passar bra. Man kan bära ett par jeans på flera olika sätt, det handlar ofta om en känsla när ett plagg känns bra. Gå på den! Viktigast är att välja jeans som sitter bra och känns som ens egen stil, annars blir det lätt att de hänger kvar i garderoben.

Av: Nadia Kandil

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ Damernas Värld på Facebook så missar du ingenting!

Artikeln publicerades ursprungligen i Damernas Värld nummer 4 2016. Vill du vara säker på att inte missa fler liknande artiklar kan du prenumerera på tidningen. Just nu hittar du förmånliga erbjudanden här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!