H&M har smygöppnat tre outlets – rear ut plagg från andra butiker

H&M har öppnat tre nya outletbutiker i Sverige – vi vet var de ligger.

H&M satsar stort på outlets. Efter nyheten om det kommande varumärket 

Afound har företaget i det tysta profilerat om tre av sina butiker i Sverige till utförsäljningsbutiker – för att snabba på slussandet av reaplagg och för att locka kunder. De nya outletbutikerna ligger i Stinsen köpcentrum i Sollentuna utanför Stockholm, i köpcentrat Entré i Malmö och i köpcentrat Mirium i Norrköping.

– Det här är tre köpcentrum som i dag inte tillräckligt starka för att dra till sig många kunder, men vi tror att outletkonceptet kan ändra på det, säger Daniel Ervér, Sverigechef för H&M, till Dagens Nyheter.

LÄS OCKSÅ: Vårmodet hos H&M – se alla plagg från nya Studio-kollektionen

Reaplagg kommer att slussas till outletbutikerna från andra H&M-butiker för att öka försäljningen, samt för att göra plats för nya varor i övriga butiker. De nya butiksformatet är en del av H&M:s försök att anpassa sig efter kundernas behov och shoppingvanor.

H&M outlet – separat satsning från Afound

De tre outletbutikerna bör inte förväxlas med H&M-gruppens nya satsning Afound. Afound, som lanseras under 2018, kommer att sälja nedsatta mode- och livsstilsprodukter från H&M-gruppens egna varumärken (bland andra H&M, & Other Stories och Monki) och från externa varumärken. I de nya rea-butikerna i Sollentuna, Norrköping och Malmö reas enbart H&M-plagg ut.

Vid sidan av de nya satsningarna gör H&M ett flertal förändringar i sina existerande butiker i Sverige för att anpassa sig efter kundernas behov. Åtta butiker (de flesta belägna i stadskärnor) byggs om enligt ett modell som testats på H&M-butiken i Karlaplan, Stockholm. Butiken sticker ut med luftig inredning, en kafédel och ett pop up-koncept där märken som Little Liffner och Blue Billie säljs i mindre kollektioner.

Psst.. Sparar du hellre shoppingpengarna till en weekend i Milano? Häng med Damernas Världs modechef Martina Bonnier på en fullspäckad resa! Klicka på bilden för att läsa mer och boka:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!