Foto: Nina Holma

Hurra! Damernas Värld nominerade till Tidskriftspriset för Årets omslag

Damernas Värld är nominerade till Sveriges Tidskrifters Tidskriftspris i kategorin Årets omslag. Modechef Lisa Pettersson och Art Director Mari Wigren berättar om historien bakom omslaget som röstats fram till ett av årets bästa.

Varje år delar Sveriges Tidskrifter ut priset Tidskriftspriset, ett pris som ska verka ”för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser.” I år är vi på Damernas Värld nominerade med omslaget för Damernas Värld nr 7, som kom ut i maj 2018. Den 7 november, på Tidskriftsgalan som hålls på Cirkus i Stockholm får vi veta vem som tar hem det prestigefyllda priset.

Nomineringen lyder: 

”Varför krångla till det när klassisk estetik, grafisk lekfullhet och skön balans kan räcka långt. En färgklick som stack ut i hyllan och markant lyckades öka intresset hos en mycket svårflirtad målgrupp.”

 För omslagets styling står moderedaktör Emilia Klang och modeassistent Paola Iyer. Foto: Nina Holma/Agent Bauer. Fotoassistent: Christofer Zagal. Hår och makeup: Sara Eriksson. Modell: Sonny/Mikas. Skjorta: Totême. Bikini: Weekday. Örhängen: KappAhl. Ringar: Jane Køning (höger hand), Pandora (vänster hand).

LÄS MER: De nominerade i Damernas Världs egna pris Guldknappen 2018

Damernas Världs modechef Lisa Pettersson och AD Mari Wigren svarar på några snabba frågor om nomineringen.

Hur känns det?

– Att bli nominerad för en sådan klassiker känns fantastiskt. Att ge kunskap och tipsa om klassiker utgör nämligen en stor del av vårt DNA i tidningen. Där ligger också vår styrka. Skönt att andra ser det också, säger Lisa.

– Så oerhört roligt. Jag lägger ner så mycket tid på att göra våra omslag och ser det som en av mina viktigaste arbetsuppgifter, säger Mari.

Hur tänkte ni kring omslaget?

M: Det är så olika hur ett omslag blir till, ibland finns det en väldigt tydlig mood board och ibland är det något som blir till av sig själv. I just det här fallet var det fotografen som experimenterade och det fanns ingen uttalad tanke vid fotograferingen om att just den här bilden skulle bli omslaget. Men när jag såg den så kände jag direkt att det här är ett omslag. Jag fick direkt upp tankar om att jag ville ha den stora rubriken på snedden och att jag ville ha med ordet ”redo”. Modellen ser så redo ut!

L: Beställningen var en inbjudande sommarbild med utvalda plagg i sommarens trendigaste färger. En modell som är slående vacker och utstrålar styrka och välmående. Bilden var given från första ögonkastet!

Varför tror ni att just detta omslag nominerades?

L: Just för att modellen utstrålar styrka och välmående. Bildens längtan efter sommaren, som vi alla känner den perioden och så klassiska lättburna plagg vi alla vill bära. Det tilltalar en bred publik och poppar ut i tidningshyllan.

M: Det här omslaget är extra lekfullt, så det känns som att det fångar läsarna. Det bästa som finns i ett omslag är när bilden och budskapet vi vill förmedla går i linje med varandra. Och här träffade vi helt rätt. Då känns det som att det blir en fullträff även hos våra läsare.

Finns det något annat omslag som ni är extra stolta över?

L & M: Det finns många, men ett som ligger oss varmt om hjärtat är DV nr 5 2018. En riktig karamell i lavendel, och en storsäljare!

Damernas Värld nr 5/2018.

Hur kommer det att firas om ni vinner?

L & M: Bara att vara nominerad är en vinst i sig. Men oj, vad det skall firas med team DV om vi vinner! Bubbel är ett måste.

För den som vill veta mer kommer ytterligare information att finnas på Sveriges Tidskrifters hemsida

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Exuviance. Köp nu!