Så lätt är det att töja ut för små skor hemma.
Så lätt är det att töja ut för små skor hemma.

Töja ut skor – så lätt är det att lästa ut för små skor hemma

Nya skor hör våren till, men tyvärr händer det allt för ofta att vi upptäcker att skorna sitter lite väl tight. Som tur är finns det två husmorsknep som enkelt löser problemet – spana in dem här nedan!
Använd en hårfön för att tänja ut för små skor!

Börja med att sätta på dig några extra par strumpor (så många du får plats med) och ta sedan på dig skorna. Ja, vi vet att det inte kommer finnas mycket extra plats, men några minuters med extra trångt i skorna kommer vara värt det sen. 

Använd en hårfön och blås på skorna medan du har extrastrumporna på dig. När du är färdig med fönen så behåll skorna på tills de kylts ner, ta av dig skor och extrastrumpor, och vips har skorna tänjts ut en bit.

Tänj ut skor med hjälp av frysen!

Ett annat traditionellt husmorsknep är frysknepet. Då stretchar du ut skorna genom att placera en påse med vatten i skon, ställ dem sedan i frysen över natten. Men undvik att göra det med skor i känsliga material. Det funkar väldigt bra på skinnskor! Bildkälla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxigt kit från Clarins. Köp nu!